Oldalak

2011. december 22., csütörtök

Hópihés szoknya


Gyors és egyszerű szoknya kislányoknak:

A csípőbőségnél 1-2 centiméterrel szélesebb téglalapot szabunk, hossza a kívánt hossz, plusz 5 cm, ez a varrásráhagyásokból, és a fent behajtandó gumiházból áll össze. Az alsó szegély hosszában félbehajtott, így a kész szélesség dupláját vegyük, plusz a varrásráhagyás. Én a méter magas, három és fél éves keresztlányomra 26 centiméter szélesen vágtam a kék anyagot, és húsz centi szélesen a világosat. A szoknya készen 33 centi hosszú lett.

Hópihe rátét:
Vágjunk a hópihe nagyságának megfelelő hatszöget (a körvágó vonalzójának 60 fokos jelzése segít). Tegyük a helyére, és nagy öltéssel tűzzük rá a hópihe mintáját, én középről indulva minden ágán körbementem, ami kevéssé látszik ezen a képen:


Ez után vagdossuk ki a felesleges anyagot, és kész is a hópihénk.


Varrjuk össze a szoknya oldalait (ha több darabból szabtuk), vagy a háta középvarrást, ha egy csíkból ki tudtuk szabni. Ne felejtsünk el a felső szélét egy kis darabot nyitva hagyni a gumi befűzéséhez.
A gumiházat három centi szélesen hajtsuk be és tűzzük le.
Az aljára szabott pánt végét színt színére fordítva varrjuk össze, fordítsuk ki, hosszában hajtsuk félbe, és varrjuk fel a szoknya aljára. A ráhagyást széthajtva tűzzük le, hogy szebben álljon. Fűzzünk gumit a derekába, és kész is.


Képes segítség a részletekhez egy régebbi szoknya leírásában
Ha bármi nem érthető, csak kérdezzetek bátran! :o)

Folt. köv.

3 megjegyzés:

Kathy írta...

Hat ez irto aranyos, nagyon klassz a szine, olyan jeghercegnos! :))

a Matula ikrek írta...

Köszönjük! :o)

Pam @Threading My Way írta...

So pretty.. the snowflake just finishes it off well.

Megjegyzés küldése