Oldalak

2010. szeptember 13., hétfő

Kockás és karácsonyi mintás dolgok


A Diusnál látott, Tiffany Andi által meghirdetett karácsonyi pályázatra készülnek első pályamunkáink.
Ha már karácsonyi pályázat, először is könnyen elkészíthető karácsonyfadíszekre gondoltunk. Régebben már gyártottunk egy halommal, aminek legjava a szüleinknél díszeleg a fán telente (megint bocs a képekért, ezek is a régi, hagyományosakból lettek szkennelve) :



A gyönyörű, ám felettébb macerás csillagoknak most nem állunk neki, inkább a könnyű sikert ígérő, jojókból megalkotható díszek felé fordulunk. A felső képen keressetek egy narancssárga, egy fehér, és egy világoskék dolgot, azok 6-6 jojóból összevarrt kockák, ez lesz az egyik vonal, a másik pedig az alsó képen látható jojókoszorúké. Egyrészt tipikus karácsonyi színösszeállításokkal fogunk dolgozni, másrészt pedig a Dius-féle kockás anyagokból. Én ezekből már ki is szabtam a rengeteg köröcskét, amire szükségem lesz. A jojókoszorúkhoz három színből 4-4 darab jojó kell koszorúnként, a kockákhoz, ha ugyancsak három színből készülnek, akkor természetesen 2-2 jojó színenként/kockánként.
A mintadarabokat megméretve anyukánkkal, arra jutottunk, hogy a pici jojókhoz 7 cm, a nagyobbakhoz 8-9 cm átmérőjű köröket kell vágnunk. Mivel nincs körzőm, jó szokásom szerint elindultam egy vonalzóval a konyhába, megfelelő átmérőjű, kerek tárgyakat keresni. Pillanatok alatt megkerült a két szükséges sablon, a kisebb egy mogyorókrémes üveg kupakja, a nagyobb egy bögre formájában.


Ezekkel aztán nekiláttam a felrajzolgatásnak, mivel 4 koszorút, és 4 kockát tervezek (4 darab már rendes készlet, nem?), így színenként 16 kicsi, és 8 nagy kört készítettem.


A türelmes rajzolás, és vagdosás után erre a végeredményre jutottam:


A körök mellett az inspiráló (csak még nem tudom, mire) maradékok, felettük pedig a megmaradt, szövött szélek. Ez utóbbiakból már egész kis gyűjteményem van, mert meg vagyok róla győződve, hogy valamin majd remek díszítés válik belőlük. De hogy min... az még a jövő titka. :o)
De ha már elővettem a kockás anyagokat, nekiláttam még egy, azokból és az ajándékba kapott textilmatricáimból már betervezett dolognak is, ami azonban a Meskára készül, így majd csak akkor mutogatok képeket róla, ha az első kész darabot oda feltöltöttem. Ígérem, még bőven karácsony előtt jövök vele, hogy remek ajándék-ötletet adjak nektek. Addig is...

Folt. köv.

Ui.: közben elkészültem a jojók megvarrásával, nézzétek:


Ha össze is varrtam őket, újabb képekkel...

Folt. köv.

4 megjegyzés:

Vica írta...

Sziasztok!
Hűű nem semmi meló ezt a sok jojót összevarni.
De így kiterítve nagyon jól néznek ki.:-)


Tettem ki képet magunkról,felfedem anonimitásomat, megnézhettek Lilikével.
Vica

Unknown írta...

Tényleg nagyon jól néznek ki így együtt! :))

Tiffany-Andi írta...

Hűűű, ez nem semmi!! Én már nagyon várom, hogy feltehessem a blogomba! :-)))

Aledi írta...

Ez a jojó nagyon jó ötlet, és szépek így együtt. Jó kis aprólékos pepecsmunka, de megéri :)

Megjegyzés küldése