Oldalak

2010. szeptember 7., kedd

Mörren-morcog

Ma reggel levágtam a fél kezem...

Na nem igaziból, de kábé így érzem magam, miután varrógépemet elhurcoltam "wellness-elni" (Márta néni után szabadon).

Hogy alig találtam egy szatyrot, amibe bele tudtam tuszkolni, az még hagyján. Hogy a szatyor füle 50 méterre itthontól elkezdett elengedni, és onnantól ölben cipeltem inkább, az még elmegy. Hogy elnéztem a helyijáratot, és így 20 perccel előbb értem a varrógépjavítóhoz, mint ahogy a nyitási idő ki van írva, az az én hibám.

De hogy mindezek után a "mester" 20 perces késéssel érkezett, és csak jövő hét keddre ígérte a visszatérését a gépnek az már több a soknál. Vagyis részéről a határidőt még csak megértem (bár a késést legkevésbé sem, pláne, hogy még elnézést se kért érte...), de mihez kezdek én egy hétig varrógép nélkül???!!! Addigra elborítanak a kiszabott anyagok...

Ezek után azt már félve kérdeztem meg, hogy pótégő mennyiért lenne. Félelmem nem volt alaptalan, darabja 400 Ft, de ugye "eredeti" és "gyári". Nekünk (én és a varrógép) ugyan eddig nem voltak ilyen kívánságaink, hogy eredeti és gyári legyen, csak be lehessen tekerni és égjen, de akkor most nem spájzolok be, mint valamikor, amikor tíz égőt vettem egyszerre. Előbb jól körülnézek, hátha létezik ennél olcsóbban is. Vagy én emlékszem nagyon régi árra? Súgjatok!
Mindenesetre itthon előbányásztam a régi gépemet, mely szintén javíttatva volt, nyugdíjazása előtt. Most igazolta, hogy az a nyugdíjazás se volt véletlen. Gyönyörűen ég az égője, csendesen varr, kissé ugyan megsárgult álltában, de a legnagyobb probléma, hogy kelmetovábbítás címszó alatt a tűlemez ugrál, a szintje alatt lelkesen - ámbár helyileg eltévedve, feleslegesen - működő kelmetovábbítóval egy ritmusra. Szóval vastag anyagot, egyenesen varrni még mindig jó lesz, továbbá "Ő" volt az első saját varrógépem, tehát a kidobást megint megúszta, viszont én most rátéteket cikkcakkolnék, tehát nem segít rajtam túl sokat.

Szóval ugyan még nincs vége a tortúrának, de már eddig is úgy látszik, hogy most van az agyonhajszolt varrógépek bosszújának időszaka. Lásd még itt!

Ha visszatér őkelme kiglancolva, tettre készen, hát adok én neki....munkát dögivel! Vuháháhá
Majd akkor...




Folt. köv.

4 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Nagyobb üzletekben, ahol sokféle izzót árulnak, lehet kapni a varrógépbevalót, vidd magaddal a kiéggettet mintának...

Névtelen írta...

Tehát azt még nem is tudod, hogy mit fog mindez kóstálni....szóval kell némi mazohista hajlam ehhez a mi hobbinkhoz!

bemka írta...

Az én varrógépembe remekül passzol a hütőbe való égő. És az itt nálunk olcsó :)

a Matula ikrek írta...

Köszönöm a tippeket, utánajárok! ;o)
És igen, a varrógépek néha kalandtúrára visznek... vagy átvarrják az ujjunkat, szóval kell a mazohizmus! A földön térdelve gombostűzésekről nem is beszélve... :o)
Amúgy első sacc 5000Ft volt a leendő árra. Dehát még mindig olcsóbb, mint egy új gép.

Megjegyzés küldése