Oldalak

2010. május 9., vasárnap

Jó reggelt csésze

Ezúttal nem a varrósarokban, hanem házon kívül, a MadeByYou-ban, a Királyi Pál utcában, ahol egy személyre szóló kávéscsészét festettem a páromnak, születésnapjára.
Így sikerült:




Ha nem lenne egyértelmű, egy napszemüveges villamost ábrázol a kép. :) Így utólag, jobb lett volna háttérszínt festeni, vagy az egészet kontúrozni, de erre most sajnos nem volt időm, mivel csak egy alkalmam volt rá, az üzlet hétköznaponként délben nyit, párom pedig kettőkor végez a villamosvezetői tanfolyamon, és meglepetésnek szántam az ajándékot.

Nem ez volt az első saját kézzel festett csészém, Dóri barátnőm már tavaly megfertőzött ezzel az újabb, szeretni való kézműves technikával. Akkor, első nekifutásra egy tarka négyszögekből álló bögrét foltoltam (ecsettel) Krisztinek. Meg kell, mondjam, azzal is igen elégedett voltam, bár azért utólag mindig szívesen belenyúlnék még egy kicsit az egyszer már késznek nyilvánított műveimbe. De hát, ettől egyedi! :) Magad választod ki a kedvedre való formát a zavarba ejtően bő választékból, de ha mégsem találnál olyant, mint amire vágytál, időnként van agyagozás foglalkozás is náluk, akkor elkészítheted a festendő formádat is teljesen egyedire. Beülhetsz festeni egyedül, vagy csoportosan, akár egy szülinapi parti keretében, de haza is viheted a kerámiádat, meg a kiválasztott festékeket, aranyos, kicsi, betétdíjas tégelyekben, és úgy osztod be az idődet, ahogy szeretnéd. Arra azonban gondolj időben, hogy a megfestett darabot még ki is kell égetni, amire néhány napot rá kell számolni, így legalább az átadás előtt egy héttel érdemes betérned az üzletbe. A honlapon már előre utánanézhetsz a használható technikáknak, és tudnivalóknak (a galériában igazi gyöngyszemekre bukkantam), de a lányok a helyszínen is nagyon segítőkészek, bármit szívesen megmutatnak, tanácsot adnak, sőt, megkínálnak egy teával, vagy limonádéval is, amit bizonnyal értékelni fogsz, hiszen a festés nem öt percet vesz igénybe. Ha mégis nagyon bénának tartod magad, vagy az elképzelésed bonyolultabb, mint amire magad vállalkoznál, szívesen segítenek a kivitelezésben is, a honlapjukat idézve: "terveddel fordulj hozzánk bátran, mi szívesen elkészítjük számodra... persze, csak ha biztosan nem Te magad szeretnéd mindezt megfesteni"
Szóval, élmény, kreatív foglalkozás, és egyedi ajándék egyben, és az ára sem több, mintha készen választanál valamit egy ajándék boltban. Ja igen, a kiállított kész darabok is megvásárolhatóak.

Tehát menjen, és fessen mindenki, aki teheti, előbb-utóbb én is visszamegyek, a következő személyre szóló ajándékomat létrehozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése