Oldalak

2023. július 1., szombat

Zöld megoldás

 Volt egyszer egy turkált, gyönyörű zöld párnahuzat, szép nagy sárga-narancssárga rózsákkal. Vasalhatatlan. A címkéje alapján 50-50% pamut és műszál. Tehát foltvarráshoz nem jó, ruhának (akár gyerekruhának) nem jó. Mi legyen hát vele?

Rég morfondíroztam már, hogy magamnak is kéne ökozacskókat varrni, hát ez volt az alkalom hozzá. Elébb kipróbáltam egy egyik oldalán függönyöset, hogy belelásson a pénztáros, ez van a bal felső sarokban. De nem igazán tetszett (azért használom ezt is). Szóval a többit felszabdaltam különböző méretekre, és inkább nyitva teszem a pénztárszalagra, utána egy mozdulattal becsukom az összehúzó zsinórral, amit malacorrok fognak szorosan:


Megjárták a mosógépet, aztán máris bevetésre kerültek. Egyik nagyban egy kiló krumpli, egyik hosszúkásban két Palermo paprika, a kicsiben meg három kovászolnivaló uborka jött haza. Prímán funkcionálnak, a pénztáros se akadt fent rajta, pedig bevallom, nézelődtem, és nem nagyon látok használatban ilyen fajta zacskókat mifelénk, vidéken. (Gondolom, használnak többen is, csak nem jártunk egyfelé.)

Így hát mi zöld zacskókat használunk eztán.



Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése