Nem, nem megyünk át gasztroblogba, csak ma én is valami különlegesebbet főztem, és még szép is, gondoltam megmutatom. :o)
A töltenivalókat meghámozzuk, kivájjuk a belüket (csónakforma) és külön edényben megfőzzük a nagy és morzsalék darabokat is. A csónakokat nem teljesen főzzük át, a többit egészen.
A töltelék egyszerű: egy fetasajt elmorzsolva, némi felvágott felkockázva (jelen tálban párizsi és csirkemellsonka), a kivájt krumpli és karalábébelsők, fűszerek (itt rozmaring és kakukkfű és petrezselyem), valamint, ami a kép készülte után került bele: némi tejföl, hogy kicsit összefogja a többieket. Só nem kell, mert a feta nagyon sós (és ha ezt én mondom, aki elég sósan szereti az ételt, akkor elhihetitek, hogy elég a feta sózni)!
A tepsibe alufóliát terítünk (legalábbis aki nem akar sült sajtot sikálni), icipici olajat locsolunk végig rajta, erre tesszük a karalábét és krumplit, majd jól megpúpozzuk a töltelékkel:
2 megjegyzés:
uhh, ez nagyon jól néz ki ... azt hiszem ötletet adtál a hétvégi menühöz :)
hmm fini!!
Megjegyzés küldése