Oldalak

2010. november 1., hétfő

Császármorzsa



Egyszerű recept, aminek csak a megsütéséhez kell egy foltvarró visszafordított türelme, miszerint nem sok kis darabból készítünk egy nagyot, hanem egy nagy masszából sok kicsi morzsát. :o)
Jó előre össze kell keverni, ha este akarjuk sütni, akkor reggel, ha ebédre, nem árt már előző este.
Kb. 4 személyre szól a recept.
4 egész tojást kikeverünk 4 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, egy csipet sóval, fél liter tejjel, majd belekeverünk fél liter búzadarát, jól elkeverjük, és állni hagyjuk.
Amikor aztán eljön a sütés ideje, egy jó nagy, vastag aljú lábosban kevés olajat hevítünk, aztán beleöntjük a masszát, és innen jön a türelemjáték, előbb folyékonyból sűrűre, majd egy nagy gombócból egyre apróbb darabokra sül a holmi, ha türelmesen kevergetjük, kavargatjuk. Teflonban is lehet sütni, de a végeredmény nem lesz egészen ugyanolyan, sőt, a szakácskönyv szerint tepsiben, sütőben is süthetjük, gyakori kevergetés mellett, de azt sem tartják olyan tökéletesnek.
Ha kész, jöhet egy kis porcukor, és/vagy lekvár, és jó étvágyat!


2 megjegyzés:

Aledi írta...

Nyami! :) Köszi a receptet.

a Matula ikrek írta...

Szívesen! :) Ismerve a varrományaidat, nálad biztos nem lesz gond a sütéshez való türelemmel! :)

Megjegyzés küldése