Ha netán valakinek kell némi változatosság a sütőtök elkészítésében, próbálja ki ezt a szupergyors-szuperfinom kaját:
A tököt cikkekre vágva csaknem készre sütjük, ezután rámorzsolunk egy feta sajtot, megszórjuk gépsonka kockákkal és addig sütjük tovább, míg ezek kicsit megpirulnak a tetején. Fűszerezésnek elég némi bors és egy kis kakukkfű.
A héját is meg lehet enni, ha így készül. (legalábbis ennek a körteformájúnak, ami nekem is volt)
Kb. fél óra alatt kész is!
A másik tippem egy maradékfelhasználó sütemény (volt nálam), két szem almát és egy fél kocka élesztőt mentettem meg vele:
30 dkg körüli lisztből sima kelt tésztát dagasztunk, ha megkelt kézzel széthúzkodjuk a kivajazott tepsiben, a tetejét jól megszórjuk a kockára vágott, és fahéjas cukorba forgatott almával, amit kissé bele is nyomkodunk, majd addig sütjük, míg szép piros lesz.
Magában is mennyei, de vaníliapudingba tunkolva még annál is jobb. :o)
Legközelebb varrással...
Folt. köv.
2 megjegyzés:
De jól néznek ki!
Fú, ez a tökös kaja jól hangzik!!!! Meg jól is néz ki.
Megjegyzés küldése