Oldalak

2012. július 18., szerda

Felnőtteknek is

Minthogy mi magunk is szeretjük a szokatlan, tarka, a plázák ruhaboltjainak kínálatával köszönőviszonyban sem levő ruhákat, és mert Klarissz is felvetette (egyik kupac gyereknadrág kapcsán), újfent ruhatervezésen töröm a fejem, de ezúttal felnőtteknek. Ezért aztán be is tértem egyik kedvenc turkálómba, a Deák tér mellé, és vettem pár érdekes darabot, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle.
Először az ágyneműs ládát forgattam át (teljesen kultúráltan, egyesével pakolva át az oszlopokat), ez mindig remek lelőhely, jó minőségű, strapabíró, kevéssé gyűrődő vásznak hazája, nagy paplanhuzatoké, vagy éppen egy-egy remek párnahuzaté, ami pont elég egy gyerekruhához, vagy akár egy egyszerű vonalú felnőtt darabhoz.


A fehér alapon virágos huzat pont egy kicsit csúszósabb, de finom puha anyag, abból lehet, hogy magamnak kerül egy csinos blúz, mivel ruhatáram sajnos nem bővelkedik efféle darabokban.
Ekkora a mintája:


A kék alapon rózsaszín mintás pedig egy flanel paplanhuzat, amit már legutóbbi ottjártamkor is kinéztem, de aztán otthagytam, gondolván, hogy túl nagy a mintája gyerekruhához. De majd most, felnőtthöz! :o)


Otthoni játszósnadrágokat látok, rövidet, és hosszút is lelki szemeim előtt..., vagy egy rövid köntös? :o)
Meg még egy paplanhuzat, ami nyári nadrággá szeretne válni (ezzel jó lenne sietnem, mielőtt lejár a szezonja, bár nyár lesz jövőre is):


Az ágyneműk után másik kedvenc részlegemet, az otthonkák-hálóingek-pongyolák sorát is meglátogattam. A borzasztó nejlonotthonkák előtti időkben még rendes, jó vászonból készültek az efféle ruhadarabok, ráadásul vidám színekben, helyes mintákkal. Ezért is válogatok közülük szívesen gyerekruhának. Most sem tudtam megtagadni magam, még ha felnőttruha inspirációért indultam is, velem jött ez az apró kék virágos:


meg ez a másik, nem tudom, ismerős-e, ezt már csak azért sem lehetett otthagyni:


... bár még össze kell néznem az előzővel, mert a bolt neonvilágításában más árnyalatnak látszott, mint a provanszi kis ruha alapanyaga.
A steppelt pongyolákat is szeretem, emlékezhettek még a margarétásra, amiből két mellény, és egy halom neszeszer is kijött. Már sorára vár egy kék alapon piros virágos is, ebből a beszerzésből. Most felnőttesebb mintákat válogattam, amikből elsősorban szintén mellényeket tervezek, csinos, testhezálló fazonban, rövid, bolerószerű, és "rendes", derekat is melegítő hosszban.
Egy pasztellesebb változat romantikusoknak:


meg egy kendőmintás, ami nekem már a kilencves években is tetszett, és most megint divatba jött:


Persze előbb az esküvői ruhák jönnek, de mire mellényszezon lesz, remélem, elkészülnek.

Mi a véleményetek a trendből kilógó ruhákról? Klarissz, jó irányba indultam? :o)

Folt. köv.

7 megjegyzés:

Vica írta...

Nekem a rózsaszín alapon virág mintás a bejövős, de én inkább szoknyának csinálnám meg magamnak. :-)
Szeretem én is a turik lakástextil részlegét nagyon-nagyon.

A trendből kilógó ruhák az én nagy kedvenceim. Ráadásul ami az idén nem trendi, az jövőre még lehet, hogy az lesz. vagy 2 év múlva.
Na mondjuk én nm vagyok nagy divat követő, meg van a saját trendem. :-)

Vica írta...

Kicsit off: Hűű egyre nehezebb kommentelni hozzátok. Olyan szavakat ad fel a gép , amit alig bírok kiolvasni. :-((

a Matula ikrek írta...

Vica kedves, szükségünk van a kommentjeidre, levettük a szóellenőrzést! :o)

Kathy írta...

Csodas anyagokat szedtetek ossze mar megint. Ez a kendo mintas na meg a nagy viragos, meg a rozsaszin, na jo, a kekek is nagyon jok! :)))

Névtelen írta...

Hurrá :-)

Engem sem érdekel a trend, csak a szín és minta. Ezek pedig mind gyönyörűek. Ma jól kiröhögött a kollégám (persze csak kedvesen) hogy megdicsértem azt a virágmintás blúzát, amit két éve bármikor megdicsérek, ha felveszi. Úgy látszik a memóriám vacak, de az ízlésem változatlan. Mellényt ugyan nem hordok, de ujjatlan blúzokat igen. Az már majdnem ugyanaz, ugye?

Sziasztok: Klarissz

a Matula ikrek írta...

Na, örülök lányok, hogy így egyezik az ízlésünk, gyorsan megvarrom az esküvői ruhákat, aztán beleássuk magunkat ebbe a vonulatba! ;o)

Névtelen írta...

HÚÚÚÚ,de csuda jó anyagokat válogattál!Nekem is!Gabi

Megjegyzés küldése