Oldalak

2011. január 9., vasárnap

Csokis süti variációk

Neten talált csodás csokis süti recept, ha valaki ismeri - Boci szelet néven fut, ha valaki nem ismeri, annak itt a recept, és kell-e mondanom, hogy isteni?! :o)
Tészta: 11 evőkanál kristálycukor, 11 ek. étolaj, 15 ek. tej, 15 ek. liszt, 2 ek. kakaópor, 4 tojás, 1 cs. sütőpor.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, aztán hozzákeverjük a többi hozzávalót, legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiolajozott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
Pöttyök: 25 dkg túró, 2 ek. gríz, 1 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliáscukor. Mindezt összekeverjük, és kiskanállal belepöttyözzük a csokis masszába. (Megjegyzem, szerintem a fele is elég lenne, mert ennyivel teljesen beteríti az ember a tepsi alját...)
Így néz ki sütés előtt:






Sütési instrukciónak csak azt tudom elmondani, ahogy én sütöttem, mert az eredeti recept elintézte annyival, hogy "készre sütjük". Én először 10 percig max fokozaton sütöttem, aztán levettem takarékra, és időnként ránéztem, kb félóra kellett neki még, mert ugye sok tej is van benne, de biztosra mehetünk tűpróbával.
Így néz ki, ha kész:







Hát igen, a kis túrópöttyök lemerülnek a csokifelszín alá... A sok olaj miatt nem érződik zsírosnak, viszont mégis két-három napig minőségromlás (száradás) nélkül eláll... már ahol van erre esélye!
Kicsit továbbfejlesztett változata, amikor túrótöltelék helyett nemes egyszerűséggel magozott meggyett szórtam bele, mert ha olyan finom volt túróval, milyen finom lehet meggyel, ami nagyon passzol a csokihoz? :o)






Hát igen, néha megéri kicsit variálni a recepteket, persze ésszerű határokon belül. Ha senki nem tenne ilyet, ugyan honnan lennének mindig új és új receptjeink? :o)
Jó étvágyat!



Folt. köv.

1 megjegyzés:

Vica írta...

Nagyon fincsinek néz ki.
Már le is mentettem a receptet, ezt mindenféleképpen ki kell próbálnom. :-))

Megjegyzés küldése