Oldalak

2011. szeptember 16., péntek

Keresztelő és ajándékok

Most több, mint egy hete, hogy minden ajándékot időben (az utolsó pillanatban) befejeztem, aztán összepakoltunk, és fél országot bejártunk múlt hétvégén.
Szombaton anyukánk névnapját ünnepeltük otthon, Eplényben, aztán párommal továbbutaztunk Bajára, hogy megkeresztszülősödjünk. Vagy el... Meg is történt.
Mentünk a templomba (igen, Gréti Pikachu-s hátizsákkal, nem tudjuk, mire is számított, hogy azt mindenképpen el kellett hoznia magával):


Szépséges keresztlánykánk, indulás előtt, itt még nagy vidoran, de a keresztelés nem tetszett neki ennyire, a kis boszorkának :o)


Itt meg én a gyönyörű keresztfiammal, a keresztelőn, kicsit látszik Zoli is Grétinkkel:


Gréti tudja, hogy kell maga köré gyűjteni a pasikat (most még csak az édes-, meg a keresztapját):

Apu, anyu, két gyerek, keresztapu, keresztanyu:


Andi (anyuka), szebbnél-szebb torták alkotója, most is remekelt:


Puncsos-tejszínhabos, vaníliás-tejszínhabos krémekkel töltött, cukormázzal betakart, marcipános csokitojásokkal kidíszített ünnepi csoda. Az íze még ennél is finomabb volt, nem csoda, hogy nagy kockákban fogyott...
Mivel a varrományaimat a nagy sietségben nem is fényképeztem le itthon, így sokkal jobb, élő modellekkel kiegészített fotókon fogom bemutatni őket.
Ármin (Ármányka) egy kis termotakarót kapott, kockás szegéllyel:


Gréti pedig a cukrászda-témás ágynemű huzatokat az oviba, hamarosan erről is mutatok képet.

Ottlétünk alatt aztán még varrni is lett alkalmam, oviszsákot szerkesztettünk a csajszinak. Mivel náluk kifejezetten zsákformát kérnek az oviban, hogy az apróságok is könnyebben pakoljanak bele, így a minden gyerek által kinőtt hálózsákot alakítottuk át. Kiszedtük a cipzárját, és a tetejét levágva, egyszerű zsinórházzal zártuk le a tetejét. A megmaradt felsőrészről pedig kiderült, hogy az alját beszegve pont jó méret otthoni, játszós mellénykének Grétinek. Amint elkészült, fel is vette, és a kb. harminc fokos meleg ellenére vígan jött-ment benne, még a keresztapjával is fényképezkedett.
Elsőre nem készültek a képre:


Ezért kellett még egyet készítenem:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése