Oldalak

2019. július 22., hétfő

Egy kicsi, egy nagy

Megy a vita világszerte, hogy az öko-szatyrok tényleg jobbak-e (szerintem nem kérdés), mint az egyszer használatos műanyagok, mert a textilek előállítása több és rosszabb hatással van a környezetre, mint a műanyagoké. Szerintem ez egy könnyű kérdés: varrjunk újrahasznosított textilekből! Az igaz, hogy egyszer előállították valamekkora biológiai (ökológiai?) lábnyommal, node kiszolgálta az idejét, mint függöny vagy ágynemű (ruha, stb.) és most sokszor használatos táska lehet, amivel viszont tényleg ki lehet váltani több ezer szatyrot az eldobhatós fajtából. /Valamint itt jegyezném meg, hogy ez itt nem az új textilekből varrt dolgok elleni bejegyzés (hisz azok is sok-sok műanyagot váltanak ki, és nem lesz belőlük minden használat után szemét!!!), csak egy kiskapu, ami kivezet ebből a vitából. ;o) /
Nos ezek itt balról jobbra : függöny, függöny, ágynemű. Végül a választásban a jobb szélső anyag ebből a körből kimaradt:


A másik kettőből viszont elkészültek ezek ketten, ni:


 Egy táska anyának, egy a lányának (remélem, eltaláltam a méreteket!):


 Persze szokás szerint kifordíthatók, így a vidám epres-virágos oldal mellett mutatkozhatnak egy szolíd, egyszínű bordóban is, a helyzethez igazodva:


Most viszont szabadság van, és örömvarrás, tehát a következő ajándékra fel!


Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése