Oldalak

2015. december 3., csütörtök

No meg a lila

/ de nem Boribon hetedik luftbalonja... /
A múltkori Patrik után a kedves megrendelő újabb pihe-puha takarót kért egy másik barátnőjének, hasonló paraméterekkel, csak éppen lilában, és Sára névvel.
Lila vásznaim viszonylag kevesen vannak még mindig, mondhatni ideillőből végképp nem volt nagy a választék, gyakorlatilag ez a kettő:


 Zsuzsival megszavaztuk a pöttyöset (jelzem semelyik kép sem színhelyes, a lila szín fotózásához valószínű el kell végezni egy külön erre kitalált tanfolyamot....), ami a szegésen kívűl most takaró feladatot is ellát, mert az anyag közepén a hajtás egy világos vonalat képezett, amit 150 cm széles anyagon 90-es takaró szabásnál ugye nem lehetett kikerülni.


 Így jött az ötlet, hogy a tarka betűk alá és fölé kerüljön a szegés anyagával megegyező keret:


 A betűket itt egy anyagból szabtam, de igyekeztem a csíkos mintán úgy eltologatni kivágásnál a sablonokat, hogy más és más csíkok kerüljenek egy-egy betűre, ezzel téve tarkábbá a végeredményt.
A kész takaró egész más képet mutat, mint az előző, pedig majdnem ugyanúgy készült. :o)Most már tényleg karácsonyi ajándékokkal (hacsak Évinek nincs még egy mostanság babát váró barátnője...)...


Folt. köv.

2 megjegyzés:

Megjegyzés küldése