Oldalak

2015. október 7., szerda

Újabb fellépőruha készül

Október 16-18, vagyis jövő hét vége az idei Tribal Fest Budapest időpontja. Két csoporttársammal egy triót alakítottunk, Ed Sheeran és Kygo I see fire című dalára fogunk táncolni. A zene a Hobbit című filmből van, így a jelmez is valamilyen tüzes-sárkányos témát kellett kapjon.

Az alapja fekete nadrág és melltartó lesz, amiből a nadrágot tegnap végre sikerült megvarrnom. Egy rugalmas anyagból tervezett Burda nadrág szabásmintáját használtam, és a Megőrültünk boltban vett, kissé áttetsző, nagyon rugalmas kötött anyagot.

Az extra rugalmasság miatt aztán a pontos méretvétel ellenére még szűkítenem kellett a csípő-, és derékrészén, de a végeredménnyel nagyon elégedett vagyok. Nem nagyon szeretek rugalmas anyagokat varrni, de ez már egész jól ment, szóval megint kicsit kiléptem a komfortzónámból, de megérte. Nem látványos, de nagyon kényelmes, és kitűnő alapot ad a többi hozzávalóhoz. (Esetleg kevésbé trapézosban itthoninak is készülhet majd.) Az áttetszősége nem zavaró, ugyanis mindig valamilyen szoknya-vagy kötényforma kiegészítővel, díszes, széles övvel viseljük.


Az aktuális díszes kiegészítőkből már van egy félkész tollas válldíszem (emberek, a ragasztópisztoly naggggyon veszélyes üzem!!!)


és egy félkész fejdíszem is, köszönet Hajninak, aki minden kreatív tudományok lelkes tanulmányozója és terjesztője, csodás talizmán-ékszerein túl.


A fejdíszhez már megérkeztek a csodás textil virágaim, amint lesz rá időm, kiválasztom, hogy melyik passzol legjobban, és megint a (NAGYON VESZÉLYES!) ragasztópisztolyért nyúlok. 


A többszörös veszélyességi felhívást az ujjamon levő, kisujjkörömnyi égett hólyag indokolja. Bár elmondásuk szerint Hajni és Virág is szereztek égéseket a jelmez előállítása közben, szóval legalább ez ilyen közös áldozat, nem pedig személyes bénaság. :D

Folt. köv.

2 megjegyzés:

Medora írta...

Kíváncsian várom. A ragasztópisztoly valóban forró, az a titka, hogy ha összeragasztóztad az ujjadat véletlenül AZONNAL le kell tépni a ragasztót, bárhogy is fáj. Akkor meg tudod úszni kisebb sérüléssel. Jó ragasztást!

a Matula ikrek írta...

Köszi. Hát igen, eddig én is megúsztam kisebb sérülésekkel, ezt most, ahogy a tollakat ragasztottam, valahogy nem sikerült. :)

Megjegyzés küldése