Oldalak

2010. október 6., szerda

Sapka, pályázatra

Hosszas kotlás után végre tettlegességig fajult az egyik pályázati tervünk kivitelezése. :o)

Az ihlet egy régóta őrzött kép, amit egy újságból vágtunk ki. A felirata: A jordániai népviselet nem csak a helyieknek áll jól. Egyetértünk. :o)



Alkalomadtán valamilyen, a képhez hasonló anyagból is ki akarjuk próbálni, de most a kéznél levő, maradék, hímzett lenvásznunkat használtuk.



Mivel efféle gyereksapkát nem szoktunk varrni, Edit sapkaleírását vettük alapul, reméljük, azért még pályázhatunk vele! :o)

A lenvászonból kiszabtuk a tetejét, és egy darabban az oldalát, így a sapka alja hajtott szél. A teteje belsejéhez fehér vászonból szabtunk bélést, mert az már nem jött volna ki az anyagból. Kivételesen a színén rajzoltuk fel a darabokat, mert a fonákján nemigen látszott a minta, a ceruzás jelölés pedig akár mosással, akár radírozva eltávolítható.



A teteje részeket fonákjukkal összefordítva együtt letisztáztuk.
Az oldalrész rövid oldalát végigvarrtuk, és kétfelé simítottuk,


aztán fonákjával befelé félbehajtva, a hajtásvonalra, a varrott hátaközépre bevarrtunk egy kis darab gumiszalagot.


Utána ennek a darabnak az összefogott tetejét is eltisztáztuk, aztán színt színére fordítva összevarrtuk a tetejével.


Tulajdonképpen ennyi, kész is. Csinos, csajos sapka lett belőle, amit akár félig visszahajtott peremmel, afféle fejtetőre biggyesztett kalapkaként is lehet hordani. Esetleg nem árt hajcsattal megfogatni.







Ez a sapka megy dokumentációban a pályázatra, fizikai valójában pedig a Meskára, 52-54-es méret, ha valakinek megtetszett! ;o)
Mi pedig most, hogy végre lendületbe jöttünk, jövünk még majd másfélével is! :o)

Folt. köv.

1 megjegyzés:

Megjegyzés küldése