Oldalak

2010. október 22., péntek

Új bolt, új anyagok, új tervek


Kedves visszatérő megrendelőm, nevezzük Andinak (hisz ez a neve...), újra megkeresett. Ezelőtt a két már majdnem-nagy lányának varrtam falvédőket. Kittié még kiságyrácsra köthető volt, azóta az emeletes ágy felső lécén lóg, Hannáé már direkt falra készült, és újságból választott minta volt. Múlt héten kaptam az újabb megtisztelő felkérést: a legújabb családtagnak, Grétának is kellene egy falvédő. Az irányadó ezúttal egy kinőtt, ám annál nagyobb kedvenc póló hímzett tündérkés mintája volt. Ehhez kerestünk színben illő anyagokat, és maradunk az egyszerűbb kockás foltmintánál.




A sötét lilák "csak egyszerű-sima steppelt" ágytakaróvá alakulnak majd, mert persze miért lehetne 150 cm széles lila anyagokat kapni??? Így nem maradt más hátra, választani néhány keskenyebbet, és mégiscsak foltolni. Bár a végeredmény - nem kétséges - sokkal látványosabb lesz, mint egy, két anyagból kétoldalúra steppelt takaró, és a maradékokkal legalább lehet szegni is!


Persze a valóságban egész mások a színek, a lilákat nagyon nehéz hűen fényképezni. :o)
Az egész csodálatos anyagcsokrot a Hunyadi utcában szereztük be, hegemony dicséretei alapján találva a remek kis boltra. A honlapjukon remekül lehet nézegetni (és beleszeretni) a választékot(ba), és fizikailag is könnyű odajutni hozzájuk; a Határ úttól két megálló a 42-es villamossal, és egy pici séta előre, a villamosvonal mentén.
Mi e-mailben érdeklődtünk a kinézett anyagokról, és segítőkészen válaszoltak, még le is vágták az anyagokat a kérésemre, mire odaértem. Kivéve azt a lilát, amiben nem voltak biztosak, hogy passzol a másik kettőhöz, mert a neten picit más a színe annak is. (Mondom én, hogy a lilákat nehéz jól fotózni! :o)) Na, ki tud erre a hozzáállásra rálicitálni saját élménnyel? :o)
A kisebb anyagok beavatva várnak a Krisztihez kerülésre, a lilákat pedig tegnap, sok simogatás, és némi szájhúzkodás kíséretében elvégzett hajtogatás után már méretre is szabtam a szuper gurulóvágómmal, nem győzöm eleget dicsérni! :o)


Cérnát is találtam hozzájuk:



A továbbhaladás után új képekkel...

Folt. köv.

2 megjegyzés:

Monaline írta...

Nagyon szépek ezek a lila anyagok!Bár nem volt még a Hunyadi utcai fiúknál,de egyre jobban vágyok rá,több blogban is dicséretet olvastam róluk.:)

Hegemony77 írta...

Szépek a választott anyagok! Biztos nagyon jó lesz a végeredmény!

Megjegyzés küldése