Oldalak

2012. december 22., szombat

Két nő kedvéért...

Az egyik Zsuzsi, aki rámsózott egy kicsit kinyúlt, és helyenként megfakult, ám csodásan puha, gépi kötésű pulóvert, hogy mentsem meg a kidobástól, és "csináljak belőle valamit". Több instrukció nem volt, csak hogy esetleg legyen párna. :o)


Nézegettem, hajtogattam, végül kifundáltam valamit. Ehhez levágtam az ujjakat, és ahol nem tudtam a varrásokon kívűl vágni, ott sűrű cikkcakkal varrtam végig a szabás vonalain, mielőtt belevágtam volna, hogy ne fusson sehol a kötés.


Nem akartam egyenesítgetni a kinyúlott részeket, mert direkt tetszett a csücskös párna gondolata. Ezért szabtam két párnaangint, hogy a szivacstörmelék töltelék ne tudjon szökdösni használat közben. Aztán... igen, megint párnát tömtem, a múltkor leírtak szerint, porszívóval a kezem ügyében. A dupla angin másik előnye, hogy a belsőn, ahol még bújkálna kifele a szivacs, csúnyán is végig lehet varrni kívűl géppel, mert a másikat ráhúzva (és kézzel szépen bevarrva) az már úgyse látszik. 


Mivel a pulcsi felsőrésze, (ami a párnán alul lesz), behajtogatva, és felhajtva fogja a párnát a huzatban, és zárja le kívűlről, varrtam rá két gomblyukat:


A pulcsi alját (párna teteje) egy sima varrással összefogtam, így fodorszerűen díszíti a párna tetejét, és rámentettem a levágott ujjakról a gombokat (szintén Zsuzsi kérése):


Ha semmi nem lett volna világos az elképzelésemből eddig, íme a kész párna:


Szerintem bohó, de kicsit elegáns is, és legfőképp puha.
A másik nő pedig, akinek a kedvéért egyáltalán belevágtam ebbe a pulcsiba, a legnagyobb keresztlányom, aki imádja a lilát, úgyhogy ez a párna tökéletes ajándék lesz neki. Nem utolsósorban pedig még a szobájába is passzol. :o) Remélem nem most kezd rászokni a blog olvasására...

De mivel még mindig van varrnivalóm, és napokon belül az ajándékokat is meg tudjuk majd mutatni...


Folt. köv.

2 megjegyzés:

Kathy írta...

Nagyon otletes, szep lett. :)

Vica írta...

Nagyon csini lett. Biztos nagyon fog tetszeni a megajándékozottnak is.
Az ajándékokról szóló posztot is nagyon kíváncsian várom már.

Megjegyzés küldése