Oldalak

2015. április 2., csütörtök

Elsőáldozás

Le vagyok törve, hogy az ikrecskéinknek is kölcsönzős, habcsók ruhában kell elsőáldozniuk, mert az lett megszavazva. Nem is értem, hogy miért kell egységesnek lennie???

Nem csak azért, mert nekik igazán szívesen varrtam volna, hanem azért is, mert alapvetően nem szeretem a habcsókruhákat elsőáldozásra. Esküvőre, kis koszorúslánynak, oda igen, jól mutatnak, de az elsőáldozás szerintem szerényebb kéne legyen ennél. Másrészt, a túlzottan sima, rövid, már nem is ünneplőnek ható ruhák híve sem vagyok.

Ha én választhatnék, és varrhatnék ruhát egy kislánynak erre az alkalomra, olyant varrnék, ami elegáns, letisztult, de azért kellően ünnepi, csinos és kislányos, de nem csiricsáré.

Álljon is itt egy kis válogatás a kedvenc Burda szabásmintáimból e téren, hátha valakinek szüksége van még ötletekre (a kivitelezést meg szívesen vállalom ;) )
Fiúknak ti mit választanátok inkább, feketét, vagy világosat? (mindkettőre van példa a képeken)

bájos részletek
egyszerű, de mégsem hétköznapi ruha, plusz fiú fehérben-szürkében
szimpla, hosszú ruha
csipkeruha, és egy komoly fiatalember feketében
kis kabátka, ha hűvös lenne az idő
a frizurája is tetszik
csipke, csipke, és virágkoszorú
komplett komplé :)


Folt. köv.

5 megjegyzés:

boGár krea írta...

Nálunk fiúk, lányok egységesen ministráns ruhában voltak, és úgy volt tökéletes. Senki nem lógott ki a sorból és ennél alkalomhoz illőbbet nem találhattunk volna.
Ja, és nem kérdezte senki, jó-e így? Ez a szokás és nem volt vita. Szépek voltak!

a Matula ikrek írta...

Na, ez egy szép szokás, és nem is ró plusz költséget a családokra. :)

Erika írta...

Valami olyasmi történhetett, mint ballagáskor szokott: sok okos szülő olyan ruhát szavaz a gyereknek, ami a többségnek nem is áll jól, de ami a rosszabb, soha többé fel sem veszi azt ... csomó pénz kidobása csak azért, hogy mutagathassák, hogy ők mi mindenre képesek a gyerekért ... akár erőn felül is ...
A válogatás nagyon szimpatikus :)

a Matula ikrek írta...

No igen, egyetértek. Hamarosan a ballagási ruhákat is sorra készültem venni... :D

Andrea írta...

A fiam is idén lesz elsőáldozó. Egyházi iskolába jár, ahol ünnepeken egyenruhát hordanak a gyerekek, csinosak benne, s ezt veszik fel az elsőáldozásra is. Itt is ez a szokás, nincs vita belőle. Egyébként pedig iskolába is iskolaköpenyt hordanak (az iskola adja, fiúknak, lányoknak különböző), ezzel is egyetértek.

Megjegyzés küldése