Oldalak

2013. július 4., csütörtök

Kettőslátás

Nem tűntem ám el én sem (Zsuzsi), csak mostanában csupa mutogatásra nem érdemes dolgot varrtam, (függönyszegés, nadrág cipzárcsere, lepedőtoldás...) de most újra alkotok:

Mivel megint nyakunkon a ikrek szülinapja, a gondos (segéd)keresztanyu máris munkához lát. Először is összedob két nyári ruhácskát, egy direkt erre a célra talált, vidám, könnyű viszkózból. A két ruhához felhasznált, majd két méternyi anyagot egyik kedvenc turkálóm maradék méterárus dobozában leltem.  - Mostanában több méternyi effélét hordtam haza, ezt csak azoknak említem, akik nem szokták megnézni azt a dobozt, gondolván, hogy a maradékokból nemigen lehet sokra jutni. Lehet. Bár megjegyzem, ha gyerekruhát varrsz, még a kis darabok is jók, egyszer, régesrég ingyen megkaptunk egy nagyobb konyharuhányi fehér mintás, kék, gyűrött anyagot, amiből a középső keresztlányok egyikének teljes nyári öltözetet hoztunk össze, húzott szoknyával.
Na szóval, két egyszerű szabású ruhácska:

Ez nem másfél ruha, hanem egy kiterített, és egy félbehajtott :o)

Kicsit elméláztam azon, hogy mivel díszítsem őket, de nem szállt meg az ihlet, aztán Kriszti megnyugtatott, hogy az anyag önmagában is elég mozgalmas, egy (két) nyári ruhácskához nem is kell több.
Mivel így meg csak kevésnek éreztem a végeredményt, gyorsan körülnéztem, hogy akkor mit varrjak még nekik. Így került a kezembe ez a párnahuzat, szintén turkálós, bár már nem ragyog egykori szépségében, de a királylányos mintája miatt csak megvettem:


Miután szétvágtam, elkezdtem nézegetni a csíkjait, hogy hogyan is variáljak ki belőle két szoknyácskát. Sajnos ez most nem hajtva volt a zárt végén, hanem varrva, így az átlapolással együtt sem jött ki belőle négy, teljes szélességű panel a tervem szerint (hogy a keskeny díszcsík legyen két piros csíknyi darabok alján), pedig a végén már kiegyeztem volna két egyforma szoknyával is, az eredeti, nem teljesen egyforma elképzelés helyett. Három panelem lett, így egyet elfeleztem a két egyforma másik kiegészítésére. Először nézegettem, hogy kötényforma betoldás legyen-e belőle a szoknyák elején, aztán úgy döntöttem, hogy inkább két darabban, oldalrésznek kerülnek bele. Innen már gyors, és egyenes (csupa egyenes varrással, kezdőknek  ajánlott) út vezetett idáig:

Mivel még van pár nap vasárnapig, amikor leszállítom a készleteket Krisztinek, még nézelődök az anyagaim között...  aztán ki kell még találnom valamit a kék mintás anyag maradékából, meg maradt egy egyszerűbb kis szoknyára való a párnahuzatból is...

Folt. köv.

3 megjegyzés:

Kinga Izabella írta...

A lánykák biztosan nagyon örülni fognak ! A szoknyácskák gyönyörüek :) A középsö rész - ha nem is sándésosan - mégis olyan, mintha kötényke lenne ;)
Szép munka!

Vica írta...

Nagyon jó turkálóból varrni. :-)És milyen szépek lettek!! Biztos örülnek az ilyen varrós keresztanyának.

Ez a párnahuzat dejóóó, én miért nem lelek ilyeneket???
Na de hallottam egy új helyről , majd ott hátha...

a Matula ikrek írta...

Köszi lányok! :o)

Igen, kicsit így is olyan, mintha kötény lenne, de hátulról is ugyanígy néz ki, ez a különbség. :o)

Hát, én is több turkálóba járok, felváltva, és bár mostanában próbálok csak magamnak-Krisztinek-anyukánknak való ruhákért bemenni, ilyesmit általában nem találok, és akkor "vigasztalásul" megnézem a lakástextiles-maradék méterárus részleget, és ott meg csak belebotlok mindig valamibe. :D

Megjegyzés küldése