Oldalak

2011. július 3., vasárnap

Ádám hol vagy? A vasárnapi meglepetés

Azt a megtisztelő felkérést kaptuk napos-tól, hogy legyünk a júliusi első, vasárnapi vendégei a blogjában. :o) Hogy is mondhatnánk nemet egy ilyen kedves kérésre?

Vendégként valami ránk jellemző dolgot mutathatunk meg a blogunkon kívül is, némi tanakodás után Overálos Billt kértük fel, hogy képviseljen minket.

Egyrészt ezek a képek a legkeresettebbek a varrományaink közül, másrészt az, a nemrég kapott kérés is inspirált, melyben egy kedves anyuka azt kérte, hogy kisfia egy névre szóló Bill-Ádám alatt ébredhessen, mihelyst megszületik, és elfoglalja babaszobáját. Viszont némi kihívásként zsebet is kért, lehetőleg minél nagyobbat.

Nos, most itt is bemutatjuk részletesen, hogy hogy oldottuk meg a zsebes tároló-faliképet, ha valaki esetleg nem látogatná napos-blogját (azonban a mulasztást pótolják az eddig nem odalátogatók is!!!):

Billt kicsit nagyítva applikáljuk az alapra,


és felvarrjuk három felső oldalára az első keretet is, majd az első keret anyagából kiszabjuk a zseb előlapját is, erre az Ádám felirat kerül, szintén gépi applikálással.


A második kerettel a kép felső három oldalát, és a zseblap alsó három oldalát varrjuk körbe.

A zsebnek ez lesz a végleges mérete, tehát béleljük, vagyis első lépésként hozzávarrunk a felső szélén egy ugyanakkora anyagot.


Ezt az anyagot lehajtva letűzzük, és ha tényleg elég nagy a zseb, a közepére gombos záródáshoz most megvarrjuk a gomblyukat is.Hogy a zsebnek hátlapja is legyen, a képes rész aljához szintén a zseb méretével egyező anyagot toldunk.


Most a félig kész zsebet rágombostűzzük a hátlapjára, innentől egy darabként dolgozunk vele.Jöhet a harmadik keret, ezúttal már egész körben, befogva a zseblapok széleit is.


Innen már könnyű dolgunk van, szabunk a kész darab méretével egyező lapokat hátlapnak, és flízt bélésnek.


A három lapot egymásra fektetjük, alulra a flíz, rá az előlapot színével felfele.


Majd a hátlapot színével lefele.


A három réteget összevarrjuk, kifordítónyílást hagyva az alsó szél közepén, a sarkok ráhagyását levágjuk, majd az egészet kifordítjuk.


A nyílást kézzel, láthatatlan öltésekkel bevarrjuk.

Aztán igény, és ízlés szerint steppelünk.


Ha kinagyítjátok a képet, látható, hogy a nagy méret miatt mi a kért akasztófüleket még egy textiltubussal megfejeltük, hogy ha nagyon telipakolnák a zsebet, ebbe a csőbe némi lécet, vagy hasonlót fűzve megerősíthető legyen a kép tartása. Ez a megoldás egyébként felfüggesztésre is alkalmas.

A végeredmény pedig:


Ó, bocs, a gomb felvarrása kimaradt... :o)

Nos, varrjuk még fel a gombot is!

4 megjegyzés:

Margó írta...

Jaj! Ez nagyon helyes! Az anyagválasztáshoz,külön gratula! Igazi kis legénykének való!:)

napos írta...

Kedves Kriszti és Zsuzsi, Köszönöm a látogatást!

Pam @Threading My Way írta...

LOVE this... the design, the fabric and the colours!!!

Pam @Threading My Way írta...

I've featured this post today...
http://threadingmyway.blogspot.com/2012/04/threading-your-way-features_14.html

Megjegyzés küldése