Tegnap esti ténykedésem eredményeként ez a nagyreményű csíkos csoda várakozik a hűtőben a vasárnapi ebéd végére. Epres tiramisu, vagy rövidebb nevén epermisu. Régi, internetes tiramisu receptemet variáltam át hozzá.
Az eredeti:
3 tojás sárgáját kikeverjük 10 kanál cukorral, 1 vaníliás cukorral, és egy doboz natúr vajkrémmel. Óvatosan hozzáforgatjuk a három tojás felvert habját.
Kis rummal, tejjel higított kávéba forgatott babapiskótákkal felváltva egy tálba rétegezzük, úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. A legtetejét megszórjuk kakaóporral, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Az epres változat:
A kávés fürdő helyett nagyjából összetört, ízlés szerint cukrozott epermasszába forgatjuk a piskótákat, és egy-egy piskótaréteg tetejére még kanalazunk is az eperből.
A képen egy dupla adag látható, a leendő fogyasztók érdeklődését tekintve. :o) Délután beszámolok az eredményről. ;o)
8 megjegyzés:
Gyönyörű!!! És köszi a receptet! És kíváncsi vagyok, hogy egészben átvészelte e az éjszakát?! :)
Naggyon jól néz ki! És biztosan finom is! Sajnos én egy darabig le vagyok tiltva az ilyenekről! :(
Ugye, hogy ígéretes látvány? :o)
Ugyanilyen szép még, nem jártak erre éjszakai dézsmáló manók! :o)
Leendő fogyasztók alatt ugye minket értettél ??? ;-)
Nagyon guszta !
Kisorsoljak egy tálkával? :oD
A sorsolásra én is beneveznék!:)))
Imádom az epret,minden formában!:)
Hmm, ugye nem mondod, hogy 1 napig bírtatok rá várni? Nálunk a tiramisu is azonnal elfogy, de legközelebb ilyet csinálok, annyira tavaszi lehet az íze!
Hát, majdnem egy napot. Ebben szigorú vagyok, persze az is segít, hogy gyerek nincs a lakásban. De valójában csak azért tudtuk megállni, mert ez a mostani babapiskóta elég kemény volt, és hagytuk állni, hogy legyen ideje rendesen beszívni a szószt. :o)
Megjegyzés küldése