Egy gyors recept:
Szombaton olvassz fel 3 dl tejszínben egy, vagy két tábla étcsokis tortabevonót, aztán hagyd kihűlni, és tedd be éjszakára a hűtőbe.
Másnap süss egy lapos piskótát, kb. 2, maximum 3 tojásból (vagy vegyél egyet készen, mint én tettem most), aztán púpozd a tetejére a csokis tejszínből felvert habot. Nem kell bele habfixáló, mert magában is nagyon jó tartása lesz.
A tetejére reszelj csokit, és kész! Bár egy kis extra tejszínhab nem rontja el! ;o)
A kép ebéd után készült, párom által, de mostanra már csak két kis szelet van a tortából, úgyhogy mennem is kell... :D
Másnap süss egy lapos piskótát, kb. 2, maximum 3 tojásból (vagy vegyél egyet készen, mint én tettem most), aztán púpozd a tetejére a csokis tejszínből felvert habot. Nem kell bele habfixáló, mert magában is nagyon jó tartása lesz.
A tetejére reszelj csokit, és kész! Bár egy kis extra tejszínhab nem rontja el! ;o)
A kép ebéd után készült, párom által, de mostanra már csak két kis szelet van a tortából, úgyhogy mennem is kell... :D
3 megjegyzés:
Ezt hívják a cukrászok párizsi krémnek :-) A ludláb torta krémje. De én úgy csinálom, hogy fel is forralom a tejszínt a csokival. Éjszaka hűtőben és másnap felverem. Igen, ahogy írod isteni :-)))
Ági
Hoppá! Profi cukrászok vagyunk, és nem is tudunk róla! :o)
Hiszen tudunk párizsi krémet is készíteni...
Isteni finomnak tűnik. Fel is veszem a majd egyszer kibróbálandók listájára. :-)
Megjegyzés küldése