Oldalak

2023. augusztus 28., hétfő

Zsákok az óvodába

 Zsófi óvodai cuccaihoz szükség lesz három zsákra. Sajnos már nem lehet vállfás zsákot vinni, mert nincs elég hely neki, pedig ahhoz kidolgozott mintánk van, hisz az összes keresztlányt elláttuk, jobbnál jobb mintásakkal. A virág jelhez pedig kerekíthettem volna kiskertet rájuk mintának. Segond, akkor kiötlünk egy új formát...

Először is összeszedtem mindent, ami kell hozzá:

Van itt leselejtezett függöny, ágynemű, szétvágott farmerek, régi díszpárnahuzatról levágott kötő, színes vásznak és bevasalós közbélés. A zsinórokat ezen a ponton még nem vettem elő.

Felrajzoltam a virágot nagyban bevasalós közbélésre:
 

Aztán csomó fázis fotózása kimaradt. :o)

Az első elkészült pikk-pakk, aztán elrontotta az örömömet, hogy a farmerból keskenyre szabott zsinórházat nem lehetett teljesen zártra összehúzni:

Elkezdtem én szép türelmesen lebontani, hogy kicseréljem, de akkor meg bomlásnak indult a külső laza szövésű vászon, így egy nyisszantással levágtam az egészet, azon az egy centin nem múlik a mérete. Utána már hamar ment a többi megvarrása. Kaptak a zsinórház alá befogott pici fület, hogy a fogasra lehessen őket akasztani:

A bélésre felvarrtam a szokásos virág rátéteket is, az aljuk meg dobozformán becsípett és farmerrel megerősített, és mindegyikhez leltünk maradék zsinórokat is:

Mikor felvetettem, hogy kint is lefényképezném őket...

Folt. köv.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hihetetlen, mekkora már a lányotok. A zsákok szuperek, de az utolsó kép az a csúcs! :)

a Matula ikrek írta...

Köszi! Igen, már megy oviba és egy méter magas. :) Az utolsó kép meg könnyen szuper, hisz van rajt gyerek, kutya és még szép varrományok is. :)

Bejus70 írta...

Persze, ez a három mind nyerő magában is, de nekem ez a szép család tetszett a legjobban. 😊

a Matula ikrek írta...

Köszi, kedves vagy! :) De a kép kicsit becsapós, mert anya helyett egy nagynéni áll a jobb szélen. :D

Megjegyzés küldése