Oldalak

2024. szeptember 16., hétfő

Tucatjával

Úgy látszik, kötényvarró szezon van. Ezekből a fehérkékből ha egyet láttál, láttad mind a tizenkettőt. :o)

Leghúzósabb része a 48 darab kötő megvarrása, aztán felvarrása volt. (mellesleg duplán szabva, kistircelve a szegés is sokkal egyszerűbb lett volna)



Az oviban fogják hordani a naposok.



Folt. köv.

2024. szeptember 15., vasárnap

Második próbanadrág

 Miután lemértem az első nadrágon, hogy mennyivel kell rövidebbre venni, és a szárát mennyivel szeretném szűkíteni, no meg tanulmányoztam a bolti nadrágokat, hogy milyen zsebet eszközöljek bele a nadrág száraiba, hamar elkészült a második próbanadrág egy virágos flanelből:


Ez a darab már annyira sikeres volt, hogy mikor Zsófi felpróbálta, mindjárt táncolt benne egyet, és kijelentette, hogy másnap ebben megy oviba. Szóval jöhet a Mancs-őr-ös anyag!


Folt. köv.


2024. szeptember 8., vasárnap

Anya-lánya táska

 Mikor Vivi megkért, hogy az apukája farmerdzsekijéből varrnék-e neki táskát, örömmel mondtam igent, és már akkor kigondoltam, hogy a felnőtt táska mellett valószínű ki tudok hozni egy pöttömkét is a kislányának.


Miután a nagy táska elő-, és hátlapját kiszabtam a dzseki elejéből és hátából, az egyik ujjából ki is jött a kistáska minden része. Bontottam nem keveset, de ebben az esetben nem akartam más anyagot bevonni, és a dzsekiből meg a lehető legtöbb részt akartam megmenteni.


Így készült a cipzár lezárása a kibontott címkékből:


A babatáska rátétmintái pedig részben, a zseb belső oldalában található sötétkék anyagból:

A nagy táska pántjához lebontottam a derékrészt és két kézelőt is, de elég volt hozzá csak az egyik (a másik a szintén szétbontott gallérral vár további sorsára):


Bélésük egyforma kék virágos vászon, de míg a kicsiben nincsenek zsebek, a nagyban a szokásos négy zseb és üvegtartó sötétkék bélést kapott a könnyebb láthatóság jegyében:

Kivételesen több varrás is készül egymás mellett szimultán, Zsófi második próbanadrágjával...


Folt. köv.