Oldalak

2018. szeptember 18., kedd

Romantikus béka

Ó, azok a fránya fényképek, mindig kövérítenek... (még ha textilből vannak, akkor is):


 Rendelésre varrtam békát. Mondhatni portrét. A megrendelő ugyan csak iránymutatásnak küldte a fotót, de ha már itt volt, rajzolni meg úgysem tudok olyan jól... hát én bizony megint átmásoltam pauszra a képernyőről a modellt.
Az eredeti kérés szürke vagy barna alap volt, de mikor kezembe akadt ez a virágos anyag, és javaslatot tettem rá, hogy esetleg az a béka óriás virágok közt is leledzhetne, lelkes elfogadásra talált az ötletem.


 Vékony flízre steppeltem a bevasalt dekorvásznat a szép tartás érdekében, egyszerű átlós mintával, mert nem mertem kockáztatni, hogy a virágok körüli tűzés ne sikerüljön jól, és elrontsa az egészet, pedig fejben az volt az első tűzésminta...


 A bélés sötétzöld, egy zsebet azért javasoltam, az mindig jól jön, még ha nem is nagy a táska (amúgy 25x30 centis). Kicsit túlméreteztem, mert oda is akartam egy békafejet aplikálni:


Női táskáknál is fő a biztonság, ezért cipzárral záródik (nem is értem azokat, akik nyitott táskákkal szaladgálnak! ha nem is lopnak ki belőle semmit, de el is szórhatod a cuccod...)


Szerencsémre nem kellett állíthatónak lennie a vállpántnak, így aztán csak jó alaposan felvarrtam a két végét:


Igazán kedves megrendelés volt, örülök is, hogy nagy tetszést aratott a végeredmény. Elméletben lesz egy varjús (!) testvére is valamikor...
Addig is visszafoglalván a szoba padlóját, hamar befejezem a fiús kistakaró előlapját, tehát...


Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése