Oldalak

2011. március 24., csütörtök

Lassan, de halad...

Mostanában mintha egyre kevesebb időm lenne varrni... De azért mégis teszek-veszek a varrósarkomban, mégpedig ezeken:
Két inget varrok Zsuzsi barátnőmnek (egyelőre, mert még egy harmadik is tervben van), ezekből az amúgy foltvarráshoz való anyagokból (Loralie Harris csodás fantáziájából) :


Igen, a varrógépmintásból is. Le sem tudtam volna beszélni róla, miután meglátta. De meg sem próbáltam, nekem is tetszik. :o) Elvittem a Hunyadi utcába is, hát, majdnem szereztem magamnak még vagy fél évre való varrnivalót. De tény, hogy oda én is be tudnék költözni a varrógépemmel.

Aztán némi készlettisztítás, két régen kinőtt nyári ruhánkból -- látjátok, még felnőttként is hajlamosak vagyunk egyformába öltözni :o) -- lesz két még kisebb (tudom-tudom, hogy akkor már végképp nem fogjuk tudni felvenni). Egyik ajándékba lesz, egy majdnem egyévesnek, a másik meg Vivinek. A kisebb gumírozott mellrészű lesz, pántokkal, ehhez csak levágtam az egyik ruha tetejét: a nagyobbhoz szabásmintát is készítettem, alig kellett átszabni az eredetit: Az oldalából nem akartam elvenni, így a karöltő aljától kezdve kihúztam az eredeti oldalvarrásig, nyáron egy kis lazaság csak kényelmes lehet. A háta kivágott lesz, ennyivel is szellősebb, majd lehet, hogy még egy pánt kell keresztben, ami összetartja, meglátjuk. Ha már többet is tudok mutatni belőlük... Folt. köv.

2 megjegyzés:

Monica írta...

Szeretem amiket csináltok, jó nálatok!

http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Vica írta...

Látom ti is sablont cseréltetek. :-)
A változtatni akarás szele ide is elfújt?

Tetszik ez a zöld, olyan mintha az erdőben sétálnék.
:-)

Megjegyzés küldése