Oldalak

2010. augusztus 11., szerda

Egy kis olvasnivaló

Eheti ajánlatom: Gerald Durrell: Rokonom, Rosy című könyve.

Igaz még nagyon az elején tartok, de meg kell mondjam az a napi pár oldal munkába indulás előtt igazi vígasz belőle!

Nem is tudom pontosan ez hányadik Durrell könyv, amit olvasok, de sosem elég belőlük, annyi az utánozhatatlan humor bennük. Na jó, úti olvasmánynak talán épp ezért nem is megfelelőek, már ha zavar, hogy megnéznek, mikor olvasás közben kuncogsz, vagy éppen hangosan felnevetsz.

E példány első tanulsága: óvatosan a kívánságokkal! Adrian Rookwhistle (főhős) például egyfolytában kalandra vágyik kiszámított és egyhangú életében... aztán jön is a kaland egy örökölt, alkoholizmusra hajlamos elefánt személyében. Hát ki akar ekkora kalandot? :o)

**************************************************************************
Én pedig Kálmán Zsófia: Kanadában zöldebb a fű című könyvét olvastam ki épp, azt is jó szívvel ajánlom. A doktornő a nyolcvanas évek elején járt Kanadában, férje kutatómunkája révén töltöttek ott el egy időt, családostól. A könyv a beilleszkedésükről, kalandjaikról, kicsit az ottani, és itteni viszonyok összehasonlításáról szól. Ennyi évvel a megírása után már mi is tudjuk, milyenek is a bevásárlóközpontok, amikről ír, meg az IKEA bútorok, és a többi, akkor még errefelé ismeretlen, modern, és irigyelt, nyugati "dolog".
De érdekes az ottani szociális gondozás, felnőtteké, és gyerekeké, ami azt hiszem, még mindig csak kialakulóban van nálunk.
Mindent összevetve, a városi, és a gyönyörű kanadai tájakon tett természeti túrákat végig érdeklődve olvastam, ajánlom nektek is.
Olvasás után pedig....

Folt. köv.

2 megjegyzés:

Belinda írta...

A családom és egyéb állatfajták az egyik meghatározó olvasmány volt az életemben. Mind a "világnézete", mind a stílusa. Még olvastam egy-két könyvét, de ez magasan kiemelkedik közülük. Viszont ez a Rosy kimaradt. Most majd utánanézek.

a Matula ikrek írta...

A Madarak, vadak, rokonok - at olvastad? Az a Családom... folytatása. Pont ugyanolyan jó.
Laknék én Korfun a rózsaszín villában... :o)

Megjegyzés küldése