Oldalak

2024. június 22., szombat

Csak egy szatyor

 A bevásárló-típusú táskákat általában kétoldalúra szoktam varrni, kevesebb szegést és tisztázást igényel, plusz vicces, ha kifordítva is használható.

Ezúttal azonban a cél egy tenyérnyire összehajtogatható darab volt, hogy sógornőm táskáiba is beférjen:

A fazon egyszerű, plusz díszítés és extra bélés híján maga az anyag teszi széppé:


Ennél szebb már csak akkor lehetne, ha egyszer eszembe jutna varrás előtt, hogy a franciavarrást kívűl kell kezdeni és belül tűzni. :o) De a célnak így is megfelel, és végeredményben minden varrást elrejtettem.


Folt. köv.


2024. június 18., kedd

Kék virágos kistáska

 Ezt a formát már jó sokszor megvarrtam, hol kistáskának, hol neszeszernek, állítva és fektetve, pánttal és anélkül, de fekvő formában, pánttal még nem készült egy darab se. Itt volt hát az ideje.

A szokásos ötszirmú virágocskák mellé kipróbáltam új formákat is, és a táska összeállítása előtt még elégedetlenül az összképpel, kacskaringtam "leveleket" is a szárakra.

Kivételesen a cipzár mellett is vászonnal szegtem a farmert, hogy csajosabb legyen:

 A bélés pedig egy réges régi kék virágos, csíkos vászonköpeny maradékaiból került ki (hogy ebből már mennyi mindenbe varrtam, hirtelen fel se tudnám idézni?!):


Remélem a kis tulajdonosnak is annyira tetszett, mint az anyukájának, mikor átadtam! :o)


Folt. köv.



2024. június 12., szerda

Rókás kistakaró készen

 Mikor elkezdtem ezt a babatakarót, még nem tudtuk, hogy a tulajdonosa kislány lesz-e, vagy kisfiú, ezért igyekeztem olyan színeket használni, hogy bármelyik esetben jó legyen a végeredmény. A szürke elég semleges, ámde pompás háttér, kiragyognak belőle a színek:

Közben kiderült, hogy kislányé lesz, így tökéletes választásnak tűnt a hátlapként használt, szintén szürke, halvány mandala mintás flanel, amin gyönyörűen látszik a steppelés, ráadásul pihe-puha:

A kis hölgy érkezte szeptemberre várható, kivételesen tehát időben sikerült elkészülnöm! Volt némi "Dunára hordok vizet" érzés bennem, mikor kiderült, hogy már több babatakaró is vár a nagymamánál, de egyik sem ilyen, ráadásul egy babának nem lehet túl sok takarója, nemde?!


Folt. köv.