Oldalak

2024. május 31., péntek

Rókák a medvetalpon

 Nem kell aggódni, nem taposott el egy rókát se egy medve! :)

Babatakarót varrok épp, ebből a halom anyagból:

A medvetalp pedig a blokk neve, amit varrni fogok. Ki is számoltam szépen, hogy mit mekkorára szabjak, és varrtam egy próbablokkot. Aztán megnéztem a rókás anyag mintáját, és átszámoltam kisebbre mindent:

Aztán mértem mégegyszer, és átszámoltam mégegyszer. :D Jobb, mint varrás közben rájönni, hogy valami nem stimmel. Harmadik próbablokk:

Majd nekiláttam kiszabni a blokkokhoz szükséges foltokat:


Varrtam háromszögeket hűvös halomba:

A háromszögekből párokat:


Épp a blokkokat varrogatom, és közben máris töröm a fejem, hogy majd milyen keretezéssel, vagy egyéb foltolással hozzam ki a tervezett méretet, most, hogy a blokkjaim lényegesen kisebbek lesznek, mint eredetileg gondoltam...


Folt. köv.




2024. május 22., szerda

Németül is tudok varrni :D

Főleg, ha felírják a feliratot, mert én angolul tanultam, meg még oroszul... :D Mivel a Napocska csoport német nemzetiségi csoport, nekik készült a csoport felirat németül is:


 

Folt. köv.

2024. május 15., szerda

A sima fekete táska


 Virág nagyon szereti a macskás táskáját, de kért mellé egy ugyanolyan fazont tiszta feketében "futkozósnak". Hát nem mondom, hogy a kedvencem az egyszínű táska varrása, de megtettem, amit csak tudtam. Kívűl minden fekete:

Azt mondta, a bélés lehet bármilyen, csak ne hercegnős legyen. :D (amúgyis kifogytam a hercegnőkből a babatakaróknál). De azért elutasította a következő javaslatokat is: rózsaszín alapon egyszarvúak, óriás narancssárga virágok, matrjoskák, kisautók, erdei és dzsungelállatok... ki érti? Ezért aztán itt is a fekete-fehér macskás vásznat használtam bélésnek:

De ennyire színtelen táskát én mégse bírtam varrni, ezért a zsebek és az üvegtartó bélése színes macskás lett, már csak azért is, hogy megtalálja Virág a feketeségben, hogy mit hova pakolhat:


Ilyen vidám fickók leselkednek a bélés bélésén, ni:

Legközelebb megint betűket varrok, ennél több színben szerencsére.


Folt. köv.