Oldalak

2012. június 14., csütörtök

Van aki befőz

Én kisütök. :o)

Mivel a szüleinknek nagy kertje van, és ott mindenféle zöldségek teremnek, tavaly belefogtam a zöldséglepények próbáiba. Mivel a tócsi családi kedvenc, sőt szerintem nincs is, aki ne szeretné, mindenféléből készítettem hasonlót. Csak só, liszt, meg a lereszelt zöldség... mit mondjak a karalábé nem volt nyerő (pedig főzve, rántva is imádom), a töknek nem volt elég leve, ezért tojást tettem hozzá, attól meg már fánkszerű lett, node a retek!!!

Retekből azért jó ez a kaja, mert 1. nálunk annyira szeret a nyári retek, hogy marharépa méreteket ölt:


2. a reszelőnek ezerszer könnyebben adja magát, mint a krumpli, és hófehér marad lereszelve is, nem barnul meg:

3. a végeredmény csodás, guszta, enyhén pirított káposztaízű lepény, én imádom:

De a konyhába futkozás közben azért még egy rövidnadrág is elkészült ( a kisméretű panellakás egyetlen előnye, hogy közel a tűzhelyhez a varrógép):

A sornak azonban még nincs vége...


Folt. köv.

6 megjegyzés:

  1. MZ/X JELENTKEZEM! Ablakot már kinyitottam, várom, hogy berepüljön az ebéd :-))
    Ági

    VálaszTörlés
  2. Nahát, ismét tanultam valamit, eszembe nem jutott volna krumpli helyett valami másból készíteni. Egyszer kipróbálom ..

    VálaszTörlés
  3. Közel lakhattok hozzánk, mert tegnap délután éreztem az illatát! :)))

    VálaszTörlés
  4. Ez jól hangzik! Én is nyitnám az ablakot. :-)
    Én szoktam csinálni pattiszonból, és cukkiniből is tócsnit. Kicsit több liszt kell hozzá és úgy már jó is.
    Sőt van mikor tojást is teszek bele, csak egyet. És úgy is lepénykés. Néha még a krimpli tócsniba is szoktam tenni.

    VálaszTörlés
  5. Igen, a tökből készült nekem is ízlett, csak a tojástól kapott fánkjellege nem tetszett. Az ilyen lepényekben pont a zöldséget szeretem. :o)

    VálaszTörlés