tag:blogger.com,1999:blog-3405718855354221122.post7521034077805690654..comments2024-01-25T12:22:08.985+01:00Comments on a Matula ikrek blogja (avagy... Mit varrnak a Matula ikrek?): Gyerekkorunk kedvenc ételeia Matula ikrekhttp://www.blogger.com/profile/03475878332624713048noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3405718855354221122.post-37014342503372862832011-07-28T15:35:08.437+02:002011-07-28T15:35:08.437+02:00Mi köszönjük, hogy válaszoltatok, éppen ilyen &quo...Mi köszönjük, hogy válaszoltatok, éppen ilyen "titokzatos" ételeket vártunk Tőletek, mint szabógallérleves, és salátaleves... :o)a Matula ikrekhttps://www.blogger.com/profile/03475878332624713048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3405718855354221122.post-62535383880337492422011-07-27T18:29:20.607+02:002011-07-27T18:29:20.607+02:00Jó volt nosztalgiázni miközben olvastam a soraitok...Jó volt nosztalgiázni miközben olvastam a soraitokat.Szinte gyereknek éreztem magam,ahogy a tesómmal ülünk a Nagyikánál,a gang lépcsőjén,és eszük a cukros,zsíros kenyeret. Mivel a szüleim,nagyszüleim is Erdélyből származtak,napi szinten volt az étlapon nálunk is a puliszka. Én is hideg tejjel szerettem a legjobban,de ettük,túróval,szalonnával,sőt ünnepeken ez volt a csirke pörkölt mellé is.Nagyon szerettük a saláta levest is,ami abból állt,hogy vékony,foghagymás rántást készített az<br /> anyukám,azt felengette vizzel,só,ecet,amikor forrt,személyenként egy tojás,és a végén egy fej saláta négybe vágva. Egyet forrt,és kész. Nagyon szerettük! No és a mennyei lekváros kenyér,házi készítésű szilva lekvárral! Téli estéken vacsorára,a sparhelt sütőében sült "héjában krumpli" libazsirral,szalonnával,utána forró tea,közben a nagyika meséjét hallgattuk. Most igy hirtelen ennyi jutott eszembe. <br />Hálásan köszönöm a lehetőséget,hogy ezeket itt leírhattam!:) <br /><br />puszi Nektek:<br />bubsza - MargóMargóhttps://www.blogger.com/profile/11334331169587232668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3405718855354221122.post-6482909380791921432011-07-27T17:39:42.205+02:002011-07-27T17:39:42.205+02:00Jó volt olvasni. Eszembe jutott, hogy édesanyám mi...Jó volt olvasni. Eszembe jutott, hogy édesanyám minket is felváltva etetett a hígtojással(nálunk ez a neve ).Már nem is voltunk olyan kicsik :)<br />Megtisztelő a kiváságod, kíváncsiságod, ezért írom:)<br />Mindenkori nagy kedvencem a túrós puliszka.Ezen kivül a töltött paprika, ami felénk leves.Szeretem a borsófözeléket, gyermekkoromban anyukám szalámikarikát sütött rá feltétnek.Ma már nincs olyan szalámi.<br />És egyáltalán...sokmindennek megkopott az íze. <br />Válogatos gyerekek mi sem voltunk,nem is nagyon lehetett akkoriban, de a nagyanyám szabógallér levesét sosem szerettem.<br />Rengeteg tejet ettünk, ma is szeretem hideg tejjel a forró puliszkát.Felénk a puliszka mindennapi eledel volt.A kommunizmus utolsó éveiben porcióra adták a kenyeret. Mezőn dolgozó édesapámnak,nekünk, két nagykamasz lánynak sehogy sem volt elég a porció.<br />És finom is volt, azért is ettük.Aki nem kóstolta a cukorral bőven meghintett erdei szamócát szintén puliszkával, az még nem is evett igazán finomat.<br />Mostanában, ahogy egyre inkább eltelítődünk a sok mesterséges ízzel, egyre jobban hiányoznak ezek a puritán ,fenséges zamatok.<br />És tenni is próbálok azért , hogy megleljük őket :)Igyekszem.<br />Köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthattam ezt veletek,és köszönöm, hogy ismersz annyira, hogy tudod rólam a láncbigyóktól való vonakodásomat.<br />Puszi, Bemka-Marcsibemkahttps://www.blogger.com/profile/15216462158200219456noreply@blogger.com