Oldalak

2019. október 10., csütörtök

Ihlet... megint maradékból

Mégsem halloween jellegű varrásnak álltam neki, mert ahogy kiteregettem az olyan anyagaimat, semmi inspirációm nem volt hozzájuk, hogy mik is szeretnének lenni megvarrt állapotukban. :o)
Sőt, már-már azt hittem, nem is találok ki épp semmi jó kis varrnivalót (tudjuk be ezt a hétfő délelőtti melankóliának és a rossz időnek!), amikor a kezembe került némi maradék Zsuzsitól.
Aztán valahogy egyből jöttek hozzá az ötletek. A holdas anyag egy kismamapárna maradéka, kerültek mellé szürkék és rózsaszínek, és némi terv is kialakult:






 Aztán ripsz-ropsz kiszabtam mindent, ami az előlaphoz kell:



 Valamint időben eszembe jutott, hogy a régi Brother varrógépemből átszereljem az újra az általános varrótalpat, mert az újnak a 9 milliméteres varrásráhagyását nem tudom megszokni, ha foltolást számolok. Szerencsére kompatibilis! A másikat majd használom ruhavarrásoknál és dísztűzéseknél, ahol fontos a széles nyílás középen.


A holdas takaró máris a varrás állapotában leledzik, csak közben sajnos délutános műszakban dolgozok is, így folyton abba kell hagynom a vele való foglalatoskodást, mikor pedig pont elkapna a lendület. De azért, ha máshogy nem, hát félóránként, tízpercenként akár...


Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése