Oldalak

2017. szeptember 16., szombat

Variáljunk!

Mind a kilenc elem elkészült a tervhez, a főszereplők (és kiindulási pontok) a szirmok voltak előző babatakaróból, és a csodás horgolt csipketerítő, amit egy kedves ismerősünk még kedvesebb édesanyja készített direkt nekünk, direkt ilyen jellegű felhasználásra. Jó, elég sokat kellett várni, hogy megtalálja a helyét, de most talán igazán jó a körítés hozzá.


 Ezen a ponton jött az a folyamat, amikor kitalálunk és Skype-on megvitatunk Zsuzsival mindenféle variációt, hogy akkor most legyen-e közéjük keret, vagy csak a szélén, és a szirmok vegyes színekben legyenek, vagy színenként külön, meg effélék.


 A végeredményen közbül és szélről is keskeny pöttyös keret, a szirmok vegyesben és forgolódó irányokban:


A tűzésre még várnia kell egy kicsit, míg pár apróságot összehozok, amiknek van határideje ezzel a darabbal szemben, amit csak saját kedvem után varrok.

Konyhafronton is variáltam, többféle képpen is...
Először is a lángos tésztájában kicseréltem a fehér lisztet világos rozslisztre (glikémiás index volt a szempont). Aztán meg a tészta egy részébe szalonnát vagy hagymát szendvicseltem. A végeredmény felülmúlja a hagyományos lángost, annyit mondhatok:


Minden fronton...

Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése