Oldalak

2016. július 27., szerda

Egy nap alatt

Iker keresztlányaim szülinapjára is adós voltam némi ajándékkal, ezért kitaláltam (már régebben), hogy két egyszínű trikómat szétvágva tunningolok nekik nyári felsőket. Az első terv az volt, hogy a pántos felső részhez valami színesebb alsó-felet toldok, ez viszonylag könnyen kivitelezhető volt. A toldást egy turkált szoknya egyik feléből sikerült is kiszabni, az eredeti levágott részek mintájára, és a háztartási varrógép cikk-cakk öltésével szépen össze is tudtam varrni. A levágott alsórészekhez több terv született, végül egy húzott mellrészes lett a befutó, amihez viszont egy turkált nadrág szárai adtak társaságot:


A nadrágból a szabás után csak a derékrész maradt, amit először majdnem félretettem, hogy két nagy neszeszerhez még elég lesz bélésnek, de aztán jobban szemügyre véve inkább Lauránknak lett belőle bőven húzott szoknyácska külön szabott derékrésszel, és alul pánttal szegve:


Elég sok szabás-varrást igényelt ez az öt darab, de csak elkészültek még így is egy nap alatt. Nemhiába, a szabadság szárnyakat ad. :o)


Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése