Oldalak

2015. május 28., csütörtök

Hogy készül a buggyos nadrág?

Végy egy sima, gumis derekú nadrág szabásmintát (esetleg egy megfelelő méretű nadrágot, és szépen kisimítva rajzold körbe).
A szabásminta két részét (eleje, és hátulja) ne egymás mellé fektesd fel az anyagra, hanem a teljes anyagszélesség (általában 140-150 centi, nekem itt most egy turkálós paplanhuzat 130-as szélessége) két szélére, az oldalvarrások befelé néznek.

Praktikus, ha az elején az egész anyagon keresztben meghúzod a leendő alja vonalat, és erre igazítod az elejét és hátát. A tetejét egyszerűen a két darab összekötésével rajzoljuk meg, ha szükséges, kicsit lecsaphatunk-igazíthatunk az egyes darabok csücskéből, itt most erre nem volt szükség, szépen követi az összekötő vonal az eredeti teteje íveket. Alul és felül is rá kell hagyni, gumiháznak!
A nadrág másik felének kiszabásánál ne felejtsük el megfordítani a szabásmintákat!
Varrjuk össze a két fél belső szára varrását.

Alul, a sárga és a kék gombostűk között nyitva hagyjuk a varrást, így kerül a nadrág belsejébe a gumiház bújtató nyílása, a nadrág aljának dupla felhajtása után.
Nyílás kihagyva

az alja duplán felhajtva, keskenyen letűzve
Most jöhet a két fél nadrág egyesítése, egyik szárat kifordítjuk, a kettőt színt színére fordítva egymásba húzzuk, így kerül egymáshoz a két eleje, és a két háta lépésív. Összegombostűzzük, összevarrjuk, a hátarész tetején ne felejtsünk el itt is nyílást hagyni a gumiházon.


első behajtás levasalva

  
második behajtás levasalva, jól látszik a gumi bújtató nyílásaKeskenyen tűzzük le ezt a gumiházat is, és a varrással nagyjából készen is vagyunk (már csak a befűzött gumik végeit kell majd kézzel összeöltögetnünk).
A nadrág készen, de még gumik nélkül (jól látható, hogy kb. két nadrágra való anyag van benne):
Begumizva:
Cuki, buggyos nadrág, nem hátrány, hogy keresztben szinte lehetetlen kinőni, és ha nyúlik a kis tulajdonos, a fazon hosszúnadrágként, és halásznadrágként is beválik. :)

Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése