Oldalak

2014. december 13., szombat

Még két szoknya

Megint egy turkálóban vett, maradék anyag került nagyrészt felhasználásra.

Eredetileg a helyes bordűrös rész miatt vettem meg, hogy abból majd valahogyan bordűrös szélű szoknyácskát varrok, a másik feléből meg még Kriszti legnagyobb keresztlányának terveztünk díszpárna huzatot:

Azonban, mivel a szerdai szoknyák mellé a kisebbik tulajdonosnak tütü is készül, a nagyobbnak terveztem még egy szoknyát varrni, amihez ideális választásnak tűnt ez az anyag. A méret miatt kicsit több anyagra lett szükségem, mint amit a bordűrös rész kiadott volna, így újraterveztem az anyag felosztását:

Miután kiszabtam az Eszti a szoknyájához szükséges darabokat, természetesen nem hagyott nyugodni a maradék bordűr, így aztán egy pindurka szoknya is készült. Mindkettő egyszerű téglalapokból van, az alján félbehajtott bordűrös szegéllyel, a tetején pedig gumiházzal, gumival összehúzva.A kisebbik a Meskán vár újszülött méretű élő, vagy játékbaba gazdára. :)
Az anyag meg nem fogyott el:

A két baloldalit megkapja Kriszti, hogy neszesszert varrjon belőle, a jobb szélső csík még marad, vannak további pasztell lila anyagaim... :)

További karácsonyiakkal...

Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése