Oldalak

2014. július 16., szerda

Egy póló átalakulásai


Öhmm, az előtte képet már megint figyelmetlenül kidobtam, mielőtt blogoltam volna. Tipikus, pedig direkt mindig fotózok most már ilyent. A kiindulópont tehát egy tunika hosszú, "alakot leplező fazon", vagyis bővecske póló volt. Tetszett a minta az elején, és annyi póló mészárlást láttam már a Pinterest-en, hogy ki kellett próbálnom nekem is. Első körben levágtam az aljából, és még fel is hasogattam rojtnak egy széles csíkot. A nyakát csak mélyebbre vágtam, az ujjait rövidebbre, a bőségét pedig egy mutatós (természetesen Pinterest-en talált), de nekem inkább átmenetinek tűnő megoldással vettem be, két sor biztostűt beleaggatva, fűzőként húztam  össze a hátát.

Aztán, míg azon gondolkoztam, hogy a hátába, vagy inkább a két oldalába varrjak valami csipkebortniból állandó fűzést, a Pinteresten belefutottam egy rövidre vágott póló képébe, és inkább én is ollóért nyúltam.




A levágott felső darab tetszik, jó is lesz a táncórákra, de mi legyen a maradékkal? Kiteregetve a folyamat elején levágott, és az utóbb lenyisszantott részeket, rájöttem, hogy újra össze kell varrnom őket. Ez nem volt egyszerű, de végül a ficegő rojtok alját rávasaltam egy keskeny közbélés csíkra, és így már tudtam vele dolgozni. A kész darab felső szélét behajtottam gumiháznak, és voilá, egy izéke, ami jó topnak, vagy szoknyának is, de mindkét formájában igen szexi. Ez a darab a Meskára került, új gazdára vár.




A kis kitérő után vissza a takaróhoz, aminek mind a négy negyede megsteppelve várakozik arra, hogy végre összevarrjam őket.
Tehát folt. köv.

2 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Nagyon klassz lett mindkettő!

a Matula ikrek írta...

Köszi Móni! :o)

Megjegyzés küldése