Oldalak

2013. június 13., csütörtök

Olasz fagyi, zsebtolvaj és miegymás

Míg egyesek kiugranak Milánóba fagyizni...:


Addig mások keményen dolgoznak. Például zsebet lopnak. Nem kipakolják, hanem bevarrják! :o)
A korábbi bejegyzésekben megismert rózsás anyag egy turkált női ingből származott, aminek a foltok szabásánál kikerülgettem a zsebeit, majd miután szinte csak azok maradtak, megfogalmazódott bennem az igény, hogy felhasználjam őket:


Mivel barátnőm a farmer neszeszereknél roppant lelkesedést mutatott az odamentett zsebekre (akkorát, hogy majdnem lemondott a direkt szájaíze szerint készült feketéről az egyik "zsebes-ért"), és mert a farmer is igazán jó barátja az apróvirágos anyagoknak, gondoltam, nagyon nem foghatok mellé ezzel a párosítással sem:


Bélése a maradék piroskockás anyag. Zsebtolvaj fedőnéven a meskán. :o)


Hogy véletlenül se maradjak varrnivaló nélkül, fentebb említett barátnőm kis beszerző körutat tett velem a Rőfös boltban, majd sorban mutatom a produktumokat is. Bár a piros koponyás anyag végül minden óvintézkedés ellenére is összerózsaszínte magát... "Ezt az anyagot Önöknek nem ajánlom!!!"


Addig azonban várniuk kell a beavatott anyagoknak, míg egy meskás rendelés elkészül, amiről egyelőre csak ezt a fázisfotót tudom mutatni:


Ami pedig kihagyhatatlan:


A hétvégén Ibizai tortát sütöttem (ebből a könyvemből), amelynek alaptésztája szinte teljesen megegyezik Zsuzsi kedvenc sós pitékhez használt tésztájával, csak lazább a szerkezete. Innen jött az ötlet hétközben, hogy kipróbálom valami zöldséggel. Hát, a töltelék mézes-mustáros-tejszínes zöldbab, keménytojással gazdagítva, kevés fehérborssal és provence-i fűszerkeverékkel, ezért a kész kaja a provanszi zöldbabpite nevet kapta. Még annál is finomabb, mint ahogy kinéz... Így ma nem kell főznöm, tehát vissza a piros Zsuzsikhoz, legközelebb velük...



Folt. köv.

3 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

A fagyi guszta, a neszi nagyon szép lett! A zsuzsik megint nagyon tetszenek! A pitének hol a többi része...? :))

a Matula ikrek írta...

A többi rész volt a tegnapi ebédem, látnád szegényt ma, már csak egy kocka van. :o)

Vica írta...

Nyami-nyami. :-))))

Megjegyzés küldése