Oldalak

2013. június 29., szombat

Farmer, farmer, macskabagoly

Az elmúlt heti varrás egy uncsi, ámde annál hasznosabb átalakítással kezdődött. Mivel mindkét farmer térdnadrágomat kimostam, az időjárás viszont indokolatlanná tette hosszúnadrág viselését, hamar levágtam ebből:


a térd alatti, amúgyis divatjamúlt trapézrészt, és lett belőle kedvem szerinti, oldalzsebes térdnadrág. A vágást megkönnyítette az eredeti nadrágból kibontott zsinórház varrásának megmaradt vonala:


A zöldséges pite eheti változatában a tölteléket reszelt krumpli, hagyma, zöldbab adta tejszínes mártásban, egyszerűen sóval-borssal-majorannával fűszerezve, tetejébe fonnyadásnak indult koktélparadicsomokat nyomva, aljába ismét keménytojás karikákat csempészve. (magunknak jegyzem fel ide, mert ez a töltet is roppant ízletes, valamint a krumplitól egyben elég tápláló is önmagában):


/megjegyzés2, ha lepirul a krumpli egy rétegben az acél lábosba, ne aggódj, a tejszínes cucc felszedi, míg megyúrod a tésztát! :o)/

Konyhatémánál maradva, készült egy szülinapi fogókesztyű, minipasis változatban. Tenyér-, és kézhát oldalon is farmerből szabtam, mert a pasik rendszerint kiégetik a kesztyűket, és a farmer azért jobban bírja az ilyen irányú terheléseket a díszesebb, ámde vékonyabb vásznaknál. Mivel nem használtam mintás vásznakat, ezért díszítés lett színes rátét, bevasalt pólóanyagokból:


Most pedig meghazudtolom magam, mert ugye azt mertem állítani, hogy én ilyet soha többé... de végül mégis készült egy újabb kulcstartó (teljes nevén) Anya-macskabagoly:


A kék bagoly tulajdonosának anyukája kapja szülinapra. Kedvenc színe a fekete, ahhoz kerestem olyan gombszemet, ami látszik a sötét alapon is, és mikor megtaláltam ezt a szögletes sárgát, már tudtam is, hogy erősen macskaszemű lesz a delikvens, ha függőlegesen, feketével varrom fel - ami céljainknak épp megfelelő kinézet! :o)
A mai ebéd gyors pesztós tészta lesz, aztán összedobok egy málnás sütit, és remélhetőleg még marad idő további varrásokra, mert ketten már félkészen várnak a varrógép mellett...



Folt. köv.

4 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Nagyon klassz minden! A minipasis kesztyűn nagyon tetszik a minta! (Nem tudom megunni ezeket a figuráidat és a színválasztásodat!).

Bejus70 írta...

Ezzel a farmerrel nem is tehettél volna jobbat, mintha nem is ugyanaz a gatyi lenne, vagy tízszer le-föl görgettem az egeret, hogy elhiggyem. A kesztyűvel meg csak nem azt akarod mondani, hogy SÜT meg FŐZ a drágád? Mert akkor azért is főnyeremény...

Vica írta...

Akkor jól értelmezem, hogy a zöldséges pitében nincs tészta? Vagy nem jól gondolom. De mindenesetre jól néz ki, hami-hami. :-)
Az a kis bagoly nagyon huncut nézésű lett. :-)

a Matula ikrek írta...

Köszi, köszi!
Örülök, hogy Ti sem unjátok a Zsuzsikat és Billeket! ;o)
A kesztyű tulaja bizony süt meg főz...
A pitében pedig van némi tészta: 10dkg liszt, 12dkg vaj és 2evőkanál hideg víz, ennyi. Elő kell sütni a töltelék nélkül 20 percet, aztán ugyanannyit töltve. Levelestészta szerű lesz, mire megsül.

Megjegyzés küldése