Oldalak

2012. november 7., szerda

Összehangolt pihenő

Bár egyik sem előre tervezett...
A cím kellemes wellness hangulatával ellentétben ez egy panaszkodós bejegyzés lesz. Némi színfolttal a végén. :o)
A párom anyukájától örökölt varrógépem a rendes tisztogatás, olajozás ellenére bemondta az unalmast. Szerencsére Kriszti mellényét még sikerült befejeznem, bár már csak egyenes öltésre volt hajlandó a robotizált munkatársnő. Hétfőn azonban szervizbe vittük, és ma már el is hozhatjuk.
Én a magam részéről tudtam volna mit csinálni ezen idő alatt is, hiszen a varrnivalókat ugyebár szabni kell, vár is egy Meskás megrendelés, de engem meg a nátha döntött le a lábamról. Nem is értem, hogy kaphattam el idén már másodszor, mikor már az első alatt is (kb. egy hónapja) rendszeresen szedtem C-vitamint (ráadásul csipkebogyósat), gyümölcsöt is eszek (bár nem naponta háromszor), és mozogni is szoktam, még ha nem is nevezhetjük rendszeres sportolásnak. De csakazértis megint megfájdult a torkom, aztán elkezdett az orrom is folyni, aztán kijött a herpeszem, aztán mindez javulni kezdett, hogy pár nap után újra köhögni kezdjek... A torokfájásra ugyan már évek óta bevált a lándzsás útifű szirup, az orrdugulásra meg egy normál orrspray, és a herpeszre is van krémem, bár ez utóbbit azért jobban szeretném örökre kiiktatni az életemből.
Szóval most, a C-vitamin bombázás mellé kipróbálom a fokhagymát. Kriszti elmondása alapján, napi két gerezd, átnyomva, vagy apróra vágva (nekem, az olasz kaják szerelmesének nincs fokhagymanyomóm, hát élet ez?), egy kanál mézzel kiegészítve, elszopogatva. A fokhagymaszag elkerülve, mégiscsak emberek között dolgozom, eredmény egyelőre nem sok, már egy hete tart a getha, de nem adom fel, anyukámék kertjéből szerencsére rendes adag fokhagyma vár kipróbálásra.

Az ígért színfolt:
Elkészült Kriszti piros, fűzős vámpírmellénye. Az eredetileg vett kétcentis szaténszalag túl szélesnek bizonyult, így hétfőn még a varrógépszervíz mellett, a körúti Burda boltban vettem helyette 1 centi széleset, ami tökéletes a választott csipkéhez.
Így néz ki a háta befűzve:


Az elejét nem fűztem be, mivel az fogja zárni a mellényt, Krisztire bíztam, hogy felülről lefelé, vagy alulról felfelé gondolja könnyebbnek majd lazítani a belebújáshoz. De azért kérünk majd tőle fotót a végleges eredményről. ;o)

7 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Jobbulást!
A mellény az fantasztikus lett!

Vica írta...

Mihamarabbi gyógyulást!

hűűűű, de nagyon csinos.
Ez aztán nagyon profi munka.
Szabásminta alapján dolgoztatok, vagy ihletből???

a Matula ikrek írta...

Köszönöm, csajok! :o)
Vica, szabásminta alapján, egy-két bejegyzéssel előbb mutattam is az eredeti Burdás képet. Ha érdekel, megírom pontosan, hogy melyik lapszám, hányas modell. :o)

htjutka írta...

Jól jönne a pontos elérhetőség... épp ilyet kerestem :)

htjutka írta...

Jól jönne a pontos elérhetőség... épp ilyet kerestem, ha kissé késve is, a lányom szalagavatójára, hogy feldobja a fekete, bő szoknyás kosztümöt.

a Matula ikrek írta...

Rendben, holnap reggel megkeresem! ;)

a Matula ikrek írta...

Nos, ahogy ígértem is, Burda 2011/9, 118-as modell, sok sikert hozzá! :o)

Megjegyzés küldése