Oldalak

2011. december 5., hétfő

Kell még egy szoknya...

Karácsonyra persze, de ezt most mutogathatom, tuti nem bukok le vele. :o) Főleg, ha nem árulom el, hogy kié lesz.

A lényeg, hogy a karácsonyi listánk már csak igen kicsit foghíjjas, ide-oda még azért kell valami. Mondjuk egy kislányszoknya.

Ez a darab el is készül egy délután alatt, ha van egy kiselejtezett farmer, meg némi termovelúr, és persze lendület, mint ami tegnap bennem még megvolt. (Remélem ma is folytatódik...)

Eredetileg vagy hat cikkből szerettem volna, jóval pörgősebbre, de mivel ilyen közepes kék farmer csak ez az egy volt, hát megnéztem, kijön-e a derékbőség a szárak aljából, és kijött.

Szóval levágtam a nadrágszárakat a szoknya leendő hosszánál, kivágtam-bontottam belőlük a varrásokat, és összesteppeltem a termoanyaggal, majd kiigazítottam a széleket. Mivel mégiscsak kislánynak lesz, hamar aplikáltam rá három csillagot, virágot mégse lehet télen.


Visszáját visszájára téve, nyitott széllel összevarrtam körben a darabokat, lemértem a pontos kerületet a tetején, szabtam rá egy derékrészt, és kész is...



A farmer majd kirojtosodik kissé, a termo anyag viszont nem, így elővillanik a sárga szín, hogy vidámabb legyen az összkép (avagy nehezebb legyen hozzáillő felsőt találni).
Az alján csak körbefuttattam egyenes öltéssel a varrógépet, hogy gátat szabjak a túlzott rojtolódásnak.



A derekába gombolható gumit varrtam, így a derékrész teljes hosszáig (bőségéig) állítgatható a bőség /akár evés után is... :o)/.






Pikk-pakk kész, egy újabb ajándék a listára, jöhet a következő! :o) Így működik a karácsonyi manógyár (ismétlem, HA van lendület).

Ha valaki hasonlót varrna, és nem világos valami, csak kommenteljen, válaszolunk!


Folt. köv.

6 megjegyzés:

Aledi írta...

Lesz lendület, már miért ne lenne? :) Csini darab.

Erika írta...

Akkor máris élek a lehetőséggel: hol lehet gombolható gumit kapni? Vagy ez nem kész termék, hanem Ti készítitek? Ebben az esetben: mi a módja?

a Matula ikrek írta...

Jobb méterárusnál vagy rövidárusnál lehet kapni. Ugyanolyan amúgy, mint a többi gumi, méterben lehet venni, csak épp gomblyukak vannak rajta, nekem kétféle szélességben és színben van, szóval tuti van választék.

Hegemony77 írta...

Szuper jó lett!

Pam @Threading My Way írta...

Fabulous refashion!!! Love the stars and the stitching on the new skirt. The button elastic is a great idea.

La La Lauren!!! írta...

Thank you so much for posting to Refashion Co-Op’s Refashion First Friday! I love what you did with the skirt, love the stars!
LaLaLauren
Editor
Refashionco-op.blogspot.com

Megjegyzés küldése