Oldalak

2011. november 1., kedd

Keddi kaják

Szendvicset valaki? :o)

Nem tagadom, kicsit száraz... Ezért inkább nem is eszem meg, hanem varrom tovább, míg tart még ez a szerencsés hosszú hétvége.

Hogy több idő maradjon a varrásra, gyors kaják készülnek a konyhában.

Ilyen gyönyörű kalászfej-alakú tésztából például:

Csodás, és nem esik szét darabjaira főzés közben! :o)
Egy kis tejföl-fokhagyma-sajt és petrezselyem, máris kész a fííínom paszta:


Még nem tudom, ma mit főzök, de, hogy varrok még a remek napsütésben, az tuti. Talán este még vissza is jövök egy kész fotóval is...


Emitt, Pesten pedig egy gyors, a vasárnapi főzés közben összekészített, mexikói rakott hús került ma sorra, és egy leendő fekete szövetkabát krémfehér termovelúrból varrt próbadarabja:



Recept a húshoz: nagy alufólia darab megolajozott közepére (vagy mint itt, egy alutálkába) fektetjük a sózott-borsozott hússzeleteket (csirkemellből gyorsabb, de eredetileg sertés combból készül), aztán betakarjuk karikára vágott hagymával, emerre egy vékony réteg rizst simítunk, én most két tálkába osztottam el egy zacskó gyorsrizst. Az egészet nyakon öntjük paradicsompüréből, vízből, sóból, kis cukorból, borsból kevert szósszal. Ezután összehajtogatjuk (vagy a tetejével lezárjuk, ha a tálka mellett döntöttünk), és bedobjuk a sütőbe. A hús fajtájától függően fél óra-egy óra alatt megsül (a tálkás változat menet közben is könnyebben ellenőrizhető), egyben tálalható a hús és a köret. Szokás szerint a kedvenc szakácskönyvemből.
És most vissza varrni...

Folt. köv.

3 megjegyzés:

Borga írta...

Annyira tetszik,hogy olyan apróságokra is rá tudsz(tudtok) csodálkozni,kis dolgoknak is örülni,amiket más talán észre sem vesz!Mint a kalász alakú tészta,vagy egy kis őszi napsütés...:)
Példaértékű!

a Matula ikrek írta...

Köszönjük!
Bár hangsúlyozom, ez elhatározás kérdése, eleinte legalábbis. ;o)

Belinda írta...

Szívből egyetértek! :)

Megjegyzés küldése