Oldalak

2011. június 14., kedd

Hippitáska

Végre ideérek a fortélyos táskáról készült képekkel is! :o)

A fortélyos elnevezést azért kapta, mert Zsuzsim Zsuzsi barátnőjének meglévő táskájáról kaptam mórickarajzot, amin minden méret pontosan fel volt ugyan tüntetve, sőt formák is ábrázolták, hogy is kéne majd kinéznie a végén, de bevallom az igazat, hónapokig csak nézegettem, emésztgettem, vakartam mellé a fejem, és nem nagyon akarózott belevágni. Közben próbáltam kibogozni részleteket, hogy akkor ez az eredetin hogy is volt?!

Utólag elismerem, a rajz teljesen pontos, és érthető volt (talán csak a végleges forma volt megtévesztő...), a megoldás annyi volt a megértéséhez, hogy bele kellett vágni az anyagba, és menet közben adták magukat a következő lépések.

A teteje cipzáros nyílása nem volt feltüntetve, gondoltam, majd megoldom én tök egyszerűen a befordított rész aljához varrva a cipzárt.

Nos a papír, a fejemben az ötlet, sőt még maga a valóság is elbírta az elképzelést, de végül kibontottam, és külön ellipszis alakú teteje-lapot kapott, mert sem a kinézete, sem a használhatósága nem ütötte meg a mércét.

Itt jönnek az előtte-utána fotók:



Az anyag még nem a megrendelt táskáké, de muszáj volt próbavarrást végezni, nehogymár a megrendelő anyagait rontsam el... Így esett a választás a nagyon erős színű, nagyon tarka függönyanyagra. Meg kell mondjam, odavagyok érte, de máris a meskán vár új gazdára, mert a javítás után végül teljesen pofás darab lett.
Zsuzsi kérése volt kívül és belül is egy-egy cipzáras zseb. Mivel kívül azért igazán a bevágott zseb mutat jól, hát azt varrtam, sokkal egyszerűbb volt, mint emlékeztem rá:



Ilyen amikor a varróasztalon lóg:


Ilyen, mikor meska-fotózáshoz pózol:






Mint a lógós képből látható ez nem egy kicsi táska... a méret pontos leírása: minden belefér, aztán még bele lehet gyömöszölni ezt-azt... :o)

Magával ragadott a forma, szóval előbb a kért változatokkal, aztán szabadon csapongva, de jön a sorozat!!!

Folt. köv.












Folt. köv.

3 megjegyzés:

Margó írta...

De jóóóó!:) Az anyag mintája,és a táska fazonja is nagyon tetszik!:) Gratula!:)

F.Gina írta...

Meg tudom érteni, igazán praktikus kívül-belül :))
Bár anyányi méret, mégis nőcis. Nekem bejön a színe is ! Én is szemezek már egy ideje ezzel a fazonnal, van egy bonyolított leírásom, de időm, no az nincs :((
Jut eszembe, ugye idén is jöttök blogtalira ?

a Matula ikrek írta...

bubsza: köszönöm!
Gina: hát még szép, hogy megyünk!

Megjegyzés küldése