Oldalak

2011. május 7., szombat

Tuliterítő

Így készül az anyáknapi tulipános terítő...Varrunk 12 db kisméretű tulipános blokkot az összes maradék sárgából, némi pirossal és zölddel.Aztán elkezdjük keretezni pirossal:A maradék sárgákat megpróbáljuk úgy rendezni, hogy mindből mindenhova jusson, vagyis rendezett káoszt alakítunk ki, ami sokkal nehezebb, mint rendezett rendet... :o)
Majd rájövünk, hogy ebből a pirosból nincs elég, és amúgyis próbálgattuk hozzá a maradék zöldet, szóval folytatjuk a keretezést:
Váltogatva persze a kereteket, hogy úgy tűnjön, direkt van két színből... ;o)Aztán jöhet egy újabb keret, ezúttal sárga csíkokból:

Szerencsére sárga-apróvirágosból van annyink, hogy körben egy anyag szerepeljen a vegyesválogatott után! :o)Még némi bordó hozzáadásával el is készül a megfelelő méretű (120*160cm) előlap:Aztán jöhet egy hátlap, összevarrás, kiszabás, kifordítás, nyílás bevarrása, és már megint a steppelés... az az (átkozott) unalmas, minden bordó csík két oldalán a varrás mellett:

Visszatérve a hátlapra: már megint gondok adódtak, mert egyik előre eltervezett anyag sem volt elég nagy, kivéve ezt a nemrég vásárolt hagyományos (tehát jó minőségű vászon) paplanhuzatot, ami viszont a beavatást követő nemelégkörültekintő teregetés következtében olyan huplispuplis lett, hogy teljességgel szabhatatlanná vált, míg újra nem öblítettem, és ezúttal nagyon szépen teregettem ki. A gyönyörű napsütésben üvegablaknak is elmenne:Most pedig, ha már ilyen szép napsütéses májusi szombat délután kezdődik, mit is tehetnénk mást?! ------ Elmegyünk délutánra túlórázni.


De majd a terítőhöz tartozó párnákkal...Folt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése