Oldalak

2011. május 22., vasárnap

Jutalom a hét végén


Tegnap esti ténykedésem eredményeként ez a nagyreményű csíkos csoda várakozik a hűtőben a vasárnapi ebéd végére. Epres tiramisu, vagy rövidebb nevén epermisu. Régi, internetes tiramisu receptemet variáltam át hozzá.


Az eredeti:

3 tojás sárgáját kikeverjük 10 kanál cukorral, 1 vaníliás cukorral, és egy doboz natúr vajkrémmel. Óvatosan hozzáforgatjuk a három tojás felvert habját.

Kis rummal, tejjel higított kávéba forgatott babapiskótákkal felváltva egy tálba rétegezzük, úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. A legtetejét megszórjuk kakaóporral, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.


Az epres változat:

A kávés fürdő helyett nagyjából összetört, ízlés szerint cukrozott epermasszába forgatjuk a piskótákat, és egy-egy piskótaréteg tetejére még kanalazunk is az eperből.


A képen egy dupla adag látható, a leendő fogyasztók érdeklődését tekintve. :o) Délután beszámolok az eredményről. ;o)

8 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Gyönyörű!!! És köszi a receptet! És kíváncsi vagyok, hogy egészben átvészelte e az éjszakát?! :)

diusbd írta...

Naggyon jól néz ki! És biztosan finom is! Sajnos én egy darabig le vagyok tiltva az ilyenekről! :(

a Matula ikrek írta...

Ugye, hogy ígéretes látvány? :o)
Ugyanilyen szép még, nem jártak erre éjszakai dézsmáló manók! :o)

Juhizs írta...

Leendő fogyasztók alatt ugye minket értettél ??? ;-)
Nagyon guszta !

a Matula ikrek írta...

Kisorsoljak egy tálkával? :oD

bubsza írta...

A sorsolásra én is beneveznék!:)))
Imádom az epret,minden formában!:)

gerzson írta...

Hmm, ugye nem mondod, hogy 1 napig bírtatok rá várni? Nálunk a tiramisu is azonnal elfogy, de legközelebb ilyet csinálok, annyira tavaszi lehet az íze!

a Matula ikrek írta...

Hát, majdnem egy napot. Ebben szigorú vagyok, persze az is segít, hogy gyerek nincs a lakásban. De valójában csak azért tudtuk megállni, mert ez a mostani babapiskóta elég kemény volt, és hagytuk állni, hogy legyen ideje rendesen beszívni a szószt. :o)

Megjegyzés küldése