Oldalak

2011. február 16., szerda

Szövött szélek 2.

Mivel a takaró steppelés rém unalmas munka, nekem legalábbis, (nyilván vannak akik direkt szeretik...) szóval napi négy kockát szabtam meg belőle kötelező adagnak, és azon túl varrogatok más apróságokat is.
Most épp anyukám kért új szemüvegtokot, az új szemüvegének. :o)
Mivel múltkor tetszett neki a szövött szélekből varrt neszeszer, ezért kigondoltam, hogy hasonló stílusú tokot varrok neki. Feltúrtam "szerény" készleteimet, és találtam is egy nagyon kevés feliratos szövött szélt, amik bézses alapszínű anyagok szélén bónuszkodtak. Még szerencse, hogy mikor az eredeti takarót varrtam belőlük, nem vágtam le, és dobtam el a szélüket!!!
Kombináltam némi bordó anyagszéllel, és ugyanúgy egy nagyjából méretre szabott alapra varrtam, ezúttal azonban még egy réteg vékony kesztyűflízt is aláfogtam:






Mikor ez kész lett, méretre szabtam, szabtam hozzá bélést is, mindkettőből zsákot varrtam (a bélésnek csak az oldalait varrtam össze), színt-színre összevarrtam a szájukat, bevarrtam a bélés alját és belefordítottam a külső részbe.
Tok kész! :o)





Nem mondom, hogy nem nehéz kifordítani, és valahogy mindig kicsire is méretezem ezeket a tokokat, de remélem jó lesz azért!
Ám, ha mégse, annyi baj legyen, varrok még egyet! :o)
De hogy a takaró haladásáról is számot adjak..., és legalább megmutathatom a foltmunka hátlapot is:




Hát itt tartok, még két nap, vagyis nyolc kocka van vissza, ha az is kész...




Folt. köv.

2 megjegyzés:

Margó írta...

Nagyon klasszak ezek a bézs anyagszélek,összevarrva:)
Én is gyűjtögetem egy ideje,majd csak összejön belőle egy "valamire"való!:o)
Kíváncsian várom a takaró fotóját!:o)

Vica írta...

Hűűű, ez aztán jókora takaró lesz. Micsoda energiák vannak ebbe belevarrva.

Megjegyzés küldése