Oldalak

2011. február 6., vasárnap

Kivirágzott!

Egy újabb "javítás", egy mosógéprágta pólóé. Igen, jól látjátok, Zsuzsi barátnőmnek egyik kedvenc fehér pólóját, (és vele egy nadrágját is) megrágcsálta a mosógépe. Összedugtuk a fejünket fölötte, és a foltozás gondolatára jutottunk.
Ha már úgyis mentünk anyagot vadászni pár új ruhájához, egyúttal ehhez is kerestünk csipkét. Én fehérre gondoltam, de aztán Zsuzsi meglátott és megszeretett egy kéket, így kék virágok kerültek a pólójára.
A lyuk belülről, mivel nem fényképeztem a virágok feltűzése előtt:


Az elnagyolt szabás után helyükre tűzött foltok:



Alul már csak díszítés a virág, ott nincs lyuk.
Aztán a mintákat óvatosan körbevágva, keskeny cikkcakk-öltéssel körbevarrtam a foltokat, és a kisebbik alól ki is vágtam az anyagot, ezt szaknyelven inkrusztálásnak hívják, ezt még egy Burdából tanultam meg.






A nadrágot egyszerűen csak megrövidítjük, és a levágott fehér vászonból, és a maradék kék csipkéből elvileg bevonjuk Zsuzsi naplóját. Ha sikerül, azt is megmutatom, szóval...

Folt. köv.

6 megjegyzés:

Huligánlány írta...

Klassz!

Ági írta...

Csak pillogok! Én eddig galád módon azt hittem, hogy az ilyet max portörlésre lehet már csak használni. Erre kiderül, hogy szebb lett, mint mosógépes rágás előtt!
Ági

Margó írta...

Szebb mint új korában!:o)

Aledi írta...

Szuper lett, lányok!

Vica írta...

Micsoda ötlet csajok!!
Köszönet érte.
Ezt az ötletet én is használni fogom.
Lehetne egy kérdésem?
A cikcakk öltés hogyan csináltátok, hogy követte a szirom görbéjét? Szabadkarosan? Arról már hallottam, csak még nem próbáltam.
Nehéz nagyon??

a Matula ikrek írta...

Vica: ha szabadkaroson a szabad gépi tűzést értetted, akkor nem úgy. A mi gépeink sajna nem használhatók erre, mert a kelmetovábbítót nem lehet lesüllyeszteni, vagy más módon kiiktatni. Mi csak simán varrogatunk körbe, kis részenként fordítva az anyagon, így nem látszanak a rövid egyenes szakaszok törésvonalai... Nem nehéz, inkább csak türelem kell hozzá, meg figyelni, hogy forduláskor mindig az anyagban legyen a tű, és csak utána emeld a talpat. Ó, igen, és még egy szabály, ha óramutató-járása szerint fordítasz az anyagon akkor bal oldalon legyen lent a tű, ellenkező esetben fordítva! Így nem lesz kihagyott öltéshely, és takarják egymást szépen a cérnaszálak.

Megjegyzés küldése