Oldalak

2011. február 10., csütörtök

Hajóval Írhonba

Besütött a nap, és megjártam a Rőfös boltot is, így végre tudok mutatni valami varrományt:












Hát így állunk zöldügyileg. A takarón még hátravannak a steppelések, azért nem is mutatok többet belőle. Majd ha kész lesz! ;o)

Viszont az ígért szövött szélek felhasználását már tudom dokumentálni.

A rendelkezésemre álló mennyiség csak kisebb méretű munka elkészítését tette lehetővé, ezért egy közepes méretű neszeszerre esett a választásom (kész darab a meskán). A szabásminta a "piros könyvből" van, de valószínűleg ez egy személyesre méretezett átalakítás.

A mintát kiszabtam egy erősebb, nem túl dekoratív anyagból, erre varrogattam a csíkokat sorban, középről indulva. Sima egyenes öltést használtam, hisz a szövött szélek nem foszlanak, és a nyitott (foszlós) széleket ezekkel takartam le.












Aztán már pikkpakk összeállítottam: szegés ferdepánttal, béléssel összefogva, cipzár beállítás (ezért kellett boltba mennem, mert az itthoni kb. 50 cipzáram közt nem találtam ideillőt...), és az oldalak, valamint alja becsípés összevarrása.

Az egyik oldalon kicsit több felirat van, ezt kineveztem elejének: :o)











A hátulján kicsit több a fehér:











Valamint a magyarázat a címben mutatkozó hajózásra:








A Rőfösben csak kormánykerék-húzókás cipzár volt sötétzöldben, és 25 cm-esben. Utólag már nem is bánom, bár elsőre kicsit furcsán néztem rá, bevallom.

Most visszaülök a takaró mellé, tehát azzal...







Folt. köv.

5 megjegyzés:

dióhéj írta...

Eszméletlen jók, és az eddigi fotókon nem is látszott ennyire, hogy ilyen klassz ez a zöld...hihetetlen mennyit számít egy jó fotó.

Ledorka írta...

A takaró is, és a neszesszer is állati jó, pedig én nem is vagyok zöldes. :)) Egy ideje én is gyűjtögetem a szövött széleket, de ilyen jó ötletem még nem volt velük kapcsolatban, mint a tietek! :))

Kata írta...

A takaró és a neszesszer is gyönyörű!!!!

Margó írta...

Nagyon tetszik a neszeszer!:) A takaró is szuper!
Remélem láthatjuk tűzés után teljes szépségében!:)

a Matula ikrek írta...

Köszönöm a dícséreteket! :o)
Sajnos a szövött szélek felhasználása nem saját ötlet, külföldi olvasmányaink rendszeres szereplője, de legalább saját gyártmány... :o)
Fotó meg, hát igen, ha süt a nap, minden szebb!

Megjegyzés küldése