Oldalak

2010. szeptember 25., szombat

Kesztyűk




Ezúttal azonban nem a hideg, hanem a meleg ellen, vagyis a forró edények ellen.

Úgy kezdődött, hogy Zsuzsi rendelt egy párat, mert az övé elkopott a sikálásban (valami amatőr /én :o)/ fehér alapon sárga-zöld citrommintás anyagból követte el, ami folyton elkoszolódott). Azt mondta, anyukánké pont jó lesz neki... ha nem kap egy olyat, ellopja azt.

Mégse nézhettem karba tett kézzel, viszont a drapp kockás anyagból már nem volt. Megpróbáltam megvesztegetni némi másik, de majdnem ugyanolyan kockással, és sikerült! :o)

Ez az eredeti, a piros könyvből ihletve:







Íme a "kétezer" réteg kiszabás után, a bélések már összeállítva, a külső rétegek gombostűzve steppelésre várnak:







Aztán akadt némi tanakodnivaló, hogy milyen legyen az akasztó. Szerencsére akad egy egész doboznyi szalagom, ruhákról levágott akasztók, maradék ferdepántok, cipőfűzők, stb.

Ez a kettő maradt végső szavazásra, Zsuzsi, mint leendő tulajdonos a kevésbé kényeset, azaz a sötétzöld kockást választotta:





A csillagos darab:
Ismerősek a csillagok? :o)






És az eredeti mintájára készült szíves rátétes:






Egy kép erejéig összeálltak, hogy lehessen hasonlítgatni:






Ezenkívül olyan kellemes meglepetések is vártak egyik nap a postaládában, mint ezek a gyönyörű, festett vásznak, Lilangtól, amiket a blogjában meghirdetett játékon nyertünk. Olyan szépek ezek a bogyósgyümölcs fagyi (vagy inkább tea?) színek, hogy még nem is tudom, milyen varromány lenne elég jó, hogy az anyagok lehessenek a főszereplői. Ezek az első kézzel festett anyagaim, ritka kincsek, méltó felhasználást kell találni nekik!







Ha a megfelelő szabásmintára rábukkanok...



Folt. köv.







1 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Nagyon jók lettek a kesztyűk az anyag-keveréssel, és a rávarrt minták... hát nekem nagyon tetszik! Hihetetlen, hogy ilyen apróságok mennyire feldobnak egy hétköznapi dolgot!

Megjegyzés küldése