Oldalak

2010. szeptember 16., csütörtök

Játékos játék


Hekka játékához készül ez a bejegyzés.
A fenti képen látható babajátékokat már jó rég varrtuk, Kriszti keresztlányaiból még a középmezőny volt kicsi. Az ötlet egy része Burdából való, a többi meg saját kútfőből, de mind tarka-barka vásznakból, és műszálas töltőflízből készült.
A lapos figurákhoz egyszerűen ki kell szabni a mintát kétszer vászonból, és igény szerinti vastagságig, akár több rétegben a flízből. Aztán az egészet összefogni, és a varrógép sűrű cikkcakkjával összevarrni. Egyszerűbb megoldás téglalapokat vágni, összefogni, a legfelső rétegre rajzolt mintát körbevarrni, majd ki-, és levagdosni a felesleget. Ajánlatos használat előtt még egyszer kimosni, hogy az apró cérnadarabkák ne a baba kezén, szájában landoljanak.
A kisebb, és nagyobb tojáslabdákhoz pedig egy kb. szem alakú sablon kell, amivel aztán 4-4 cikkes tojásokat készíthetünk. Hat cikkből tököt is lehet varrni, de ehhez a kupachoz olyan nem készült. A kiszabott darabokat színt színére fordítva, géppel összevarrjuk, amikor körbeérünk, az utolsó varráson nyílást hagyunk a kifordításhoz. Kifordítjuk, kitömjük, ne túl keményre, hogy jobban meg lehessen markolni, a nyílást láthatatlan öltéssel bevarrjuk, és kész.
A babakocsira, vagy kiságyra rögzíthető változatnál kisebb labdákat gyártottunk, amiket többszálas, színpompás hímzőfonalra fűzve kötöttük fel a gumiszalagra, amit aztán a végén képzett hurkokkal lehetett a kocsira akasztani.
Sok, színes, nyüstölést is kiálló holmi, hát kellhet ennél több egy babának? :o)

Folt. köv.

1 megjegyzés:

hekka írta...

Nagyon ötletes! Jó a részletes leírás is, még a varrógépkerülők (én) is kedvet kapnak hozzá! Köszi, hogy neveztetek a játékra, meg a jókívánságot is! :)

Megjegyzés küldése